Vyobrazení:
http://www.muckstein.com/galerie/displayimage-2423.html
Přikládám vyzkoušený recept:
Dršťková polévka z kotrče kadeřavého
Tato polévka je při správném postupu od pravé dršťkové téměř k nerozeznání. Nejdůležitější surovinou je houba – kotrč kadeřavý. Je to houba zvláštního vzhledu a kvůli tomu je zřejmě houbaři většinou opomíjená. Ke konzumaci jsou vhodné jen mladé houby; staré houby jsou příliš tuhé a nepomůže jim ani dlouhá doba varu. Pokud najdete tuto houbu, ovládněte svoji radost a chuť na výbornou polévku a ihned ji netrhejte. Prohlédněte si okraje lupínků houby, jsou-li zahnědlé, jde o houbu starší, která je pro přípravu polévky nevhodná. Mladá houba je bělavá až okrově nažloutlá.
400 g kotrče kadeřavého,
2 PL oleje nebo sádla,
1 cibule,
2 ČL mleté sladké papriky,
špetka pálivé papriky,
cca 1,25 l vody,
1–2 PL hladké mouky,
2–3 stroužky česneku,
majoránka,
mletý pepř,
drcený kmín,
sůl.
Houbu dobře očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na větší nudličky. Na tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou a přidáme houbu. Podlijeme vodou a podusíme doměkka (asi 30 minut). Zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody a dochutíme rozetřeným česnekem a kořením. Podle chuti dosolíme.
chléb nebo pečivo
Zdroj: Internet-H
0 Nominace Nahlásit |
Nesbiram,protoze jsme ji jeste nenasli,a pry ma byt idealni na falesnou drstkovou polevku,ktera je taky vynikajici z hlivy ustricne.Ja drstkovou rada,ale muj chlap ne,proto ji delam z hlivy.
0 Nominace Nahlásit |
Tu se mi také nepodařilo najít, ani nevím v jakých lesích by se měla vyskytovat.
3Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst, iceT, annas
před 5185 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je to velice vzácná houba,ale letos jsem ji našel také polévka vynikající na způsob drštkovky,mňam…přeji hezký den.
0 Nominace Nahlásit |
Letos je skoro všude, ale spíše ve smíšených lesích. Parazituje na kořenech stromů. Jinak je výborná i do normální bramboračky s jinýma houbama. Je tuhá jako liška a má výrazné aroma.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek