Avatar uživatele
anonym

Půjdou udělat bramboráky i tak, že se použijí vařené brambory i se slupkou? Bude to zdravější či chutnější?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2925 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Z vařených brambor už nejde přímo o bramboráky, ale o bramborové placky, tzv. pekáčky. Možná mají i jiný oblastní název.
Mohou se připravit nasladko i naslano.

Dají se smažit bez tuku, takže jsem opravdu zdravější. Ale slupku bych určitě vynechala, nejde strouhat a určitě není chutná.

Jeden ze staročeských receptů.
http://www.va­rilamysicka.cz/zdra­ve-recepty/bramborove-placky-s-povidly

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

Bramborák se dělá ze syrových brambor. Z vařených vyrobíte těsto na bramborové placky.
Pokud budete chtít dělat bramborák, pak syrové slupky na bramboře Vám půjdou dost špatně nastrouhat.
Do bramborových placek bych slupky nedávala. Zdravější nevím, ale chutnější to tedy rozhodně nebude.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Bramborové placky by mohly být chutné ;)
Rozhodně zdravější, než ze syrových oloupaných brambor.
Brambory vařené a pečené ve slupce fungují jako zásada (zdraví prospěšná)..
Jakmile se brambora oloupe a tepelně zpracuje, patří mezi kyselinotvorné potraviny. Brambory mohou být pak i oloupané.

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek