Z vařených brambor už nejde přímo o bramboráky, ale o bramborové
placky, tzv. pekáčky. Možná mají i jiný oblastní název.
Mohou se připravit nasladko i naslano.
Dají se smažit bez tuku, takže jsem opravdu zdravější. Ale slupku bych určitě vynechala, nejde strouhat a určitě není chutná.
Jeden ze staročeských receptů.
http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/bramborove-placky-s-povidly
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Bramborák se dělá ze syrových brambor. Z vařených vyrobíte těsto na
bramborové placky.
Pokud budete chtít dělat bramborák, pak syrové slupky na bramboře Vám
půjdou dost špatně nastrouhat.
Do bramborových placek bych slupky nedávala. Zdravější nevím, ale
chutnější to tedy rozhodně nebude.
0
před 2924 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Bramborové placky by mohly být chutné ;)
Rozhodně zdravější, než ze syrových oloupaných brambor.
Brambory vařené a pečené ve slupce fungují jako zásada (zdraví
prospěšná)..
Jakmile se brambora oloupe a tepelně zpracuje, patří mezi kyselinotvorné
potraviny. Brambory mohou být pak i oloupané.
Upravil/a: da ny
0
před 2924 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |