Doplňuji:
Tak takový chléb,jak popsala Ocko,se kupodivu dá koupit v PE,v malé
soukromé pekárně.Kupuji ho pravidelně,sice je dražší,ale o to
kvalitnější a chutnější!
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? aramah, johana 56, anonym před 4545 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Značilo se v dibě totalioty, kdy měl chleba dobu spotřeby 3 – 4 dny, a jíst se dal v pohodě ještě za týden. Vzhledem k dnešním technologiím, kdy se do chleba dává všechno možné, je doba spotřeby 24 hodin. Druhý den se už většinou nedá jíst. Takže takovéto označení by bylo uplně k ničemu
0 Nominace Nahlásit |
U balených chlebů bývá den výroby (upečení) na etiketě.
U nebalených chlebů se počítá, že jsou čerstvé. Nejspíše se může
stát po ránu, že se doprodává (samozřejmě bez označení, že tomu tak
je) chleba včerejší.
Barbakane, v souvislosti se Tvou otázkou se mi vybavila chuť obyčejného
kmínového chleba z dob totality. Marně uvažuji, jestli se té chuti
vyrovná kterýkoliv ze sebedražších chlebů, a nevyrovná.
Musím říct, že ani z domácí pekárny nemá chleba tak báječnou chuť, a
to ho zadělávám z žitného kvásku a peču v troubě, aby měl kůrčičku
jak se patří. Takže určitě je to i jinou kvalitou mouky. Ale stačí se
třeba podívat na dnešní cukr. Z toho je mi obzvlášť špatně. Měli jsme
tak „dokonalé“ zpracovatelství cukrové řepy. Co máme dnes?
0 Nominace Nahlásit |
chlieb treba (dnes) zjesť hneď v deň nákupu.
potom sa transformuje v piliny alebo blato.
Mám ale podozrenie, že dnes sa už chlieb (tal ako ho poznáme zo zlej totality) nevyrába. To viete, pokrok.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek