Něco o mikrovlnce zde: https://www.akcniceny.cz/magazin/dejte-si-pozor-na-nadobi-v-mikrovlnce-ne-vsechno-se-muze-pouzivat-v-mikrovlnce/
0 Nominace Nahlásit |
Mikrovlny „fungují“ do hloubky několika málo mm až cm, přičemž samozřejmě teplota ohřívané materie má gradient – čím hlouběji, tím nižší teplota a nejvyšší teplota je na povrchu. Takže samozřejmě od nejteplejší vrstvičky potraviny se logicky ohřeje i nádoba a to vedením (tepla). Částečně tomu lze zabránit buď snížením výkonu za současného odpovídajícího prodloužení doby mikrovlnění, tím se teplotní gradient zmenšuje, anebo u polotekutých a tekutých potravin jako třeba polévky, omáčky nebo kaše je vhodné ohřev jednou nebo dvakrát přerušit a potravinu promíchat. Nádoba se pak ohřeje méně, nicméně stále to může být až příliš, za to jídlo se ohřeje ani ne snad rychleji, ale efektivněji.
0 Nominace Nahlásit |
cochee: tady bych nesouhlasil s tím „do hloubky několika málo mm až cm“. Pamatuju jak žena zkusila v mikrovlnce upéct bábovku (takovej ten tvar bez díry středem). Střed byl na uhel, kraj skoro syrovej.
Může se stát – ono taky záleží na geometrii vnitřního prostoru včetně umístění vyústění vlnovodu magnetronu. Jedna rada ohledně použití mikrovlnek, která není příliš všeobecně známá: neumisťovat jídlo (neplatí pro tekutiny) na otočný talíř úplně v ose otáčení, tím se má právě zabránit tomu, co se stalo u vás.
Drap | 8222 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2723 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |