Odpoveď byla označena jako užitečná
Když je většina chlebů vyrobena ze zmrazeného polotovaru, tak to dost dobře nevypovídá o stáří chleba. 🙂
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Nassin Nahlásit |
Protože za dnešních zlatých časů si už nikdo starý chleba prodávat jako čerstvý netroufne, protože by mu to zákazníci vrátili i s úroky.
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, Mc Merkurion
před 1320 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Protože co se neprodá téhož dne, kterýho se pečivo vystaví na pult, se později vyhodí, daruje, ale nejčastěji levnějc prodá někomu, kdo ho dále zužitkuje (mimo jiné jak píšeš v diskuzi).
0 Nominace Nahlásit |
Protože tenkrát ještě šlo o zákazníka, dnes jen o kšeft. Přeci nemohou potřebovat, aby na chlebu bylo vidět, že je tři dny starý.
Upravil/a: elkon
0 Nominace Nahlásit |
Teď marně přemýšlím, kdo je blbější: jestli „Nassin“, který si myslí, že chleba jde „ušit, rozmlet a znovu upéct“ nebo Ametyst, která si myslí, že „většina chlebů je vyrobena ze zmrazeného polotovaru“ 😉
Pepa25
Přesný postup jsem nevěděl až do chvíle, než jsem si přečetl zprávu
SZPI.
https://www.szpi.gov.cz/clanek/jak-je-to-se-starym-chlebem-pry-se-z-nej-pece-chleba-novy.aspx
… a to, že jsi mne nazval blbcem ti odpouštím.
Takže nepřiznáte chybu, co? V odkaze se jasně píše, že „Objem ztvrdlého chleba v těstě je jen několik málo procent“ a „takto se ztvrdlý chléb využíval vždy“ Takže vaše původní tvrzení "V dnešních zlatých časech neprodaný chleba usuší, rozemelou a upečou "čerstvý"" byla normální lež.
Proč bych měl přiznat chybu? Vždyť jsem psal, že postup jsem zjistil
dodatečně.
A k tomu, že je starý chleba přidáván v málo procentech neznamená, že
starého zůstalo kvantum.
Pepa25: Dnes si každý všimne, že se vše vyrábí co nejrychleji a pro co nejrychlejší zisk. Zmrazený polotovar je ideální. Jen blb ignoruje realitu.
Pepa25
Kdy žiješ. V dnešních zlatých časech neprodaný chleba usuší, rozemelou
a upečou „čerstvý“.