Avatar uživatele
nyjono

Proč se nepřipravuje čaj z čerstvých listů šalvěje?

Teoreticky asi lze, ale všude se píše pouze o přípravě ze sušených listů.
Dík.

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, Drap, Kepler před 2253 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Nevím, že by se nepřiravoval čaj z čerstvé šalvěje. . Navíc čerstvě nařezená šalvěj je kvalitnější než sušená. Měla jsem jií doma na zahradě, ale už jsem na tuto bylinku nějak zapomněla.

Používala jsem ji na kloktání při pálení v krku, také jako čaj na zažívání, lístek přidávala např. do másla. . Jenže syrová šalvěj je ve větším množství prý toxická víc než sušená. .

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Všude se dá koupit pouze šalvěj sušená. Ale když se dá čerstvá použít v kuchyni, tak proč ne pro přípravu čaje? Saxana, dobře věděla, že šalvěj lékařská neboli „babské ucho" má i nadpřirozené účinky, takže tam asi musí být odvar z čerstvých listů. Sám jsem ho jednou okusil a skutečně – nadpřirozeně se mi skřivila huba… https://www.by­linkovo.cz/sal­vej-lekarska-jako-vsestranna-bylinka/?utm_sou­rce=sklik&utm_me­dium=cpc&utm_cam­paign=2_SEA-BRA-Obecne&utm_con­tent=Salvej3&ut­m_term=%c5%a1al­v%c4%9bj

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Připravuje se běžně. 🙂
http://www.ca­jar.cz/salvejo­vy-caj

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Běžně přes sezonu připravuji z čerstvé. Čaj je pouze voňavější a snad i chutnější než ze sušené.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
nyjono

Keplere, kde se v článku ve tvém odkazu píše o přípravě čaje z čerstvých listů?

před 2252 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek