Nevím, že by se nepřiravoval čaj z čerstvé šalvěje. . Navíc čerstvě nařezená šalvěj je kvalitnější než sušená. Měla jsem jií doma na zahradě, ale už jsem na tuto bylinku nějak zapomněla.
Používala jsem ji na kloktání při pálení v krku, také jako čaj na zažívání, lístek přidávala např. do másla. . Jenže syrová šalvěj je ve větším množství prý toxická víc než sušená. .
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Všude se dá koupit pouze šalvěj sušená. Ale když se dá čerstvá použít v kuchyni, tak proč ne pro přípravu čaje? Saxana, dobře věděla, že šalvěj lékařská neboli „babské ucho" má i nadpřirozené účinky, takže tam asi musí být odvar z čerstvých listů. Sám jsem ho jednou okusil a skutečně – nadpřirozeně se mi skřivila huba… https://www.bylinkovo.cz/salvej-lekarska-jako-vsestranna-bylinka/?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=2_SEA-BRA-Obecne&utm_content=Salvej3&utm_term=%c5%a1alv%c4%9bj
0 Nominace Nahlásit |
Běžně přes sezonu připravuji z čerstvé. Čaj je pouze voňavější a snad i chutnější než ze sušené.
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |