Avatar uživatele
bobina

Proč se musí předehřívat el. trouba?

nikde jsem se nedočetla, proč se musí předehřívat elektrická trouba, než se vloží nádoba s jídle.

Upravil/a: annas

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? redy, marci1 před 2820 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

Nejenom elektrická. Při pečení některých těst se musí trouba předehřát, aby začala péci hned po vložení plechu, jinak to může „spadnout“. Zkus upéct pusinky v nevyhřáté troubě.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Předehřívání urychlí dobu pečení.
http://www.mo­ra.cz/data/go­renje/ruzne/na­vody_na_obslu­hu_spotrebicu/ves­tavne_trouby/b8965­.pdf

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dr.luha

Kynuté věci by dalším kynutím ve vlažné troubě překynuly a strhaly, maso by se včas neuzavřelo a vyteklo by z něj moc šťávy. Nádobě s hotovým jídlem je to jedno, tomu to nevadí.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?johana 56 Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

V podstatě by se předehřívat nemusela, řekl bych, že jde jen o úsporu času. Je praktičtější zapnout si nejdřív troubu a pak teprve chystat maso do pekáče. Mezitím je trouba vyhřátá a pečení začne ihned. Kdyby se vyhřívala od počátku i s obsahem, trvalo by to déle.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

U něčeho to nevadí a jde jen o urychlení (troubu můžeš zapnout předem), u něčeho je třeba se co nejrychleji dosat přes nějakou kritickou teplotu (například problém s dodatečným kynutím), u některých jídel hrozí nadměrné vysušení (např. pizza, skutečná i zmražený polotovar)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek