Avatar uživatele
netepe

Proč se kakao praží?

Doplňuji:
http://www.li­fefood.eu/stra­va/prava-cokolada-raw-cacao.html

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4358 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Bez toho by se nedalo používat tak jak jsme zvyklí. Nešla by vyrábět čokoláda, kakao a podobně.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lucijej

Pražením se odtraní zbytky slupek a klíčků.

Zdroj: http://web.ft­.utb.cz/cs/doc­s/07-cokolada.pdf

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

pražením se stává trvanlivější
http://blog.flo­rentyna.cz/2008/12/­04/kakao-holandske/
Doplňuji:
vím sama když mám čokoládu 75% hořkou ,tak opravdu sním jen jeden čtvereček -je pro mne hodně hořká,tu nepraženou bych asi „nedala“

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Aby získaly klasickou „čokoládovou“ příchuť. Také se zjemní jejich jistá zemitost. Osobně miluji nepražené kakaové boby – lze je sehnat v prodejnách se zdravou výživou v bio kvalitě – ale málokomu mohou chutnat. Jsou hodně hořké a s chutí čokolády – jak jsi zvyklá – nemají nic společného. Obsahují ale velké množství důležitých antioxidantů a horčíku. Tisíckrát lepší na „nervy“, než jakákoli chemie. Výborné jsou přidané do rozpuštěné čokolády s vysokým kakaovým podílem (pak necháš ztuhnout a nalámeš).
http://www.cho­colatewrapper­s.info/Cz/vyro­ba.htm

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Káva se přece také praží – obojí proto, aby získaly svou charakteristickou chuť a také proto, aby se zbavily vlhkosti a byly tedy trvanlivější. Dříve se pražívalo i žito jako tzv. „žitovka“.
Pokud bys měla možnost ochutnat nepražené kakaové boby, tak by Tě asi ta chuť (přesně řečeno „nechuť“) hodně zklamala.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek