Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? Odpovědi.cz, quentos, zjentek, aliendrone před 1063 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Výhodou klepání na fólii je, že z řízku nestříká šťáva, jež by mohla zaneřádit kuchyni. Prkýnko zůstane čisté a maso nebude tolik porušené.
Drůbeží a telecí maso by se podle řezníka Tomáše Machače naklepávat nemělo. „Maso hřbetem ruky a klouby prstů jen lehce po celé ploše masírujte. Každého místa se dotkněte minimálně pětkrát." Hovězí a vepřové maso se naklepává pomocí paličky. „Daleko lepší je udělat více slabších úderů než jen několik intenzivních. Koření a sůl se lépe vstřebá a výsledek bude delikátnější," slibuje řezník Machač. Máte-li tužší červené maso, použijte kostičkovanou stranu paličky..
Zdroj: https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/jak-naklepat-rizky-30000927.html
0 Nominace Nahlásit |
Myslím, že při tom hrozí, že ma mase zůstane kousek odervané freshky, kterou následně zblajzneš. Osobně nechápu přínos takového počínání. Mytí paličky v době myček? To snad není problém. A věř mi, já si klidně dám nohu za krk, jen abych si trošičku práce ušetřil (beztak se VŽDYCKY objeví nová, další – SVINĚ)! ;) :D :D
0 Nominace Nahlásit |
Měl jsem přítelkyni, která řízky zásadně nenaklepávala, ale paličku do nich jen vtlačovala – říkala, že přece nemusí celý panelák vědět že dělá řízky.
0 Nominace Nahlásit |
Nezamažeš tak celou kuchyň, prkénko ani paličku. Dobře může posloužit i mikrotenový pytlík.
0 Nominace Nahlásit |
To neznám, já naklepával řízky vždy přes kondom!
2Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone, anonym
před 1063 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |