Avatar uživatele
svetlonoos

Proč řízek v kuchyni voní a v obýváku smrdí?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? dubraro před 1633 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Z vlastního experience – search vím, že řízek sám za to nemůže. V obýváku smrdí především výpary z oleje na pánvi, které mají naprosto nečekané interakce s navoněnými osobami, smradlavými fuseklemi i prdy ostatních hostů. No teda…

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Čerstvě hotový řízek z kuchyně je voňavý, ale jeho vůně postupem chladnutí vyprchává. Aroma se mimokuchyňské prostředí vytratí do ,,standardních" vůní, které vnímáme třeba v obýváku.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

Mně řízek voní všude. Nepoužívám olej 😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Protože v kuchyni převládá vůně připravovaného masa, kdežto v obýváku již spíše pach spáleného tuku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Můj řízek by voněl i na WC :D.
Záleží na čem, jak řízek smažíte. Některé řízky peču v troubě.
Smažím pouze na sádle, někdy ny ghí. Na oleji výpary více „páchnou“,
přepelují se. Doporučuje se vložit plátek brambory nebo mrkve.
U oeje je zdravý způsob smažení ten, že se upeče 1 várka, olej/tuk slije.
Na další se použije nový. Sádlo má vysojý bod kouřivosti a smažení na něm je zdravé.
Výpary ze smažení je třeba vyvětrat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek