Dobrý den. Do nové formy SRNČÍ HŘBET (85kč) jsem dala směs na vaječnou tlačenku (Moravanka, masox, želatina, vejce natvrdo,uzenina, majonéza, sůl, pepř) a dala ztuhnout. Po vyklopení byla forma REZAVÁ!!! Nevíte, čím to je? Ve staré formě se mi to nikdy nestalo – už je v koši, bohužel… Půjde ta rez vyčistit? Není to závadné? Děkuji.
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? GM, ivzez, Kepler, aliendrone před 2192 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Vyrobena z nekvalitního materiálu, určitě nebyla stará. Měla jsi ji před výrobou slaného jídla vyložit mikrotenovou fólií. Já mám různé formy min. 40 let staré, vyrobené za komančů, kvalitní, vypadají skoro jako nové. Nic podobného jako tobě se mi nikdy nestalo.
4Kdo udělil odpovědi palec? ivzez, reika, dubraro, aliendrone
před 2192 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Záleží na kvalitě materiálu. Rez se vydrbe a škodlivé to neni. Po vyčištění je nutno formu něčím namastit. Jedině tak se zabrání dalšímu rezavění. U takovýchto výrobků ne neni nic zvláštního. Mimo jiné do té pochoutky přišly i kyselé věci a ty rezivění urychlily. Vyložení folií je dobré řešení pro příště.
3Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion, reika, aliendrone
před 2192 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Souhlasím s GM i Drapem. Nekvalitní plech, většinou bývá pocínovaný. Agresivní pochutiny, třeba v majonéze bývá kyselá složka. Dalšímu rezavění předejdeš vymazání sádlem, nebo olejem. Závadné to není. Taky bych pro příště použil mikroten. Já jinak používám formu silikonovou, nic se na ni nechytá a dá se použít i v MW. Dělám tak i knedlíky, sladké pečivo a další dobroty.
3Kdo udělil odpovědi palec? ivzez, reika, aliendrone
před 2192 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jak píší ostatní – je to shit! Nejlepší řešení je VYHODIT a zakoupit totéž z nerezu nebo silikonu! Jinak budeš věčně drhnout rez, na nějaké maštění zapomeň (když to ošetříš proti korozi organickým [jedlým] olejem, budeš to muset vždy před použitím důkladně umýt [je to dobrá živná půda pro všelijaké svinstvo])!
Stejně to je chatrné a tak jako tak ti to dlouho nevydrží, je jen otázkou času, kdy se to začne v ohybech „trhat“, takže neváhej – ušetříš si HODNĚ zlobení, potažmo nervů! :)
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |