Avatar uživatele
maschin

Proč jsou všude stánky s kebabem?

Když u nás žádní imigranti z blízkého východu nejsou a ani sem nechtějí?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 1981 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
elkon

Asi jsi nepochopil, co je pouliční občerstvení. To je pro všechny, ne pro imigranty.

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
aliendrone

Protože jsou lidé prasata a žerou to, co na to říci. ;) :D :D
Tam kde bydlím je to asi takhle >banka/pojištovna – lékárna – kebab – pajzl – jiný obchod – banka/pojišťovna – lékárna – kebab – pajzl – jiný obchod atd. pořád dokola. :)

Upravil/a: aliendrone

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

To je takový předvoj,který ušlapává cestu těm co přijdou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hlada

Protože jsou asi momentálně výdělečné. Je to normální trh. S migrantama to nemá nic společného.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Edison

Ani není podmínkou pro provozování, aby je provozovali imigranti.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Všude asi ne. U nás, ve 20 tis.městečku, je jen jeden a není to stánek, anóbrž kamenná provozovna, taktéž asijské restaurace a pár vietnamských kamenných prodejen. A proč jsou ty kebaby? Protože nám to některým chutná (já jsem to ještě nerisknul). No a ti imigranti, co u nás jsou nelegálně a vlastně nevíme kolik jich je, tak ti zřejmě podnikat tak nějak nemohou.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Poněvadž části čecháčkům tento výtvor náramně chutná a tím podporují jejich rozvoj a tržby, pokud je to ovšem z polského masa tak to musí být super

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Pravděpodobně proto, že nabízejí žádané zboží a proto mají dostatek zákazníků k tomu, aby prosperovaly.
Praxe malých obchůdků a dílen je hluboce zakotvená v blízkovýchodní mentalitě. Ti lidé si cení toho, že jsou samostatní, že nikomu nepodléhají. Raději mají malý podnik jen pro sebe a ev. rodinu, než by pracovali ve větší firmě, byť i za lepší plat. Chápali by to, jako že jsou něčí sluha.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Pepa25

Podstatně víc rychlých občestvení má pizzu než kebab.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Kebab je zřejmě nějak „in“. Jeho budoucnost v EU však není tak úplně jistá. 🙂

"Kebabu hrozil konec. V EU vadily fosfáty.
Zpráva o tom, že Evropská unie plánuje zakázat kebab, způsobila velké pozdvižení nejen mezi milovníky kebabu. Úředníci a europoslanci se dohadovali o tom, nakolik jsou nebezpečné fosfáty, které se využívají při jeho přípravě. Odpůrci nakonec neuspěli a fosfáty v kebabu dostaly výjimku.

Budoucnost kebabu se zřejmě bude řešit i v budoucnu, protože existuje podezření, že fosfáty způsobují onemocnění srdce. Unijní legislativa upravuje používání přídatných látek, jako jsou například fosfáty (fosforečnany) v mase. Fosfáty totiž mohou být z hlediska zdraví problematické, a proto se jejich využívání dlouhodobě omezuje, ať už jde o prací prostředky nebo potraviny.

Fosfáty nejsou vůbec povoleny například v čerstvém mase. Podle směrnice se ale mohou využívat v masových výrobcích a také v některých masových preparátech. Fosfáty se používají při mražení, protože zajistí, aby preparát následně při tepelné úpravě neměl současně místa silně spálená a místa nedopečená. Díky tomu je zachována současná kvalita i chuť.

Diskusi o tom, nakolik jsou fosfáty pro kebab důležité, odstartovali především němečtí výrobci a prodejci kebabu. Podle nich zákaz fosfátů může výrazně kebab omezit či ho dokonce zlikvidovat. Argumentují například tím, že jde o tradiční pochoutku, která navíc jen v Německu dává práci více než 100 tisícům lidem. V celé EU se každý den sní až 500 tun kebabu, takže dopady by mohly být i v dalších zemích.

Kebab v Česku: Oblíbený, ale nekvalitní
V Česku v posledních letech vzniklo velké množství kebabáren. Jako nový fast food se kebab chytil, avšak jeho kvalita v porovnání s kebabem v jiných zemích není valná. Maso si prodejci většinou nenakládají sami, ale vozí zmražené polotovary převážně z Německa.

Důvod je zřejmý – finance. Stánkaři a provozovatelé malých kebabáren si nemohou dovolit platit nájem za prostory, kde by maso skladovali.

Zdroj: https://www.bles­k.cz/kebab-historie-slozeni-gyros

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek