Avatar uživatele
Conduite

Proč jsou recepty z internetu přeslazený?

Snad všechny recepty na koláče a buchty, ať už jsou od profesionálů nebo amatérů, jsou vždy nechutně přeslazené.

Většinou musíme dávat menší jak poloviční dávku cukru, než co píší v receptu, jinak to ani není k jídlu.

Pro příklad 150g krystalu na 250g mouky… to nikomu nemůže chutnat ne?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 1333 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Možná je to ještě z doby, kdy lidé tvrdě pracovali a potřebovali mít v jídle co nejvíc kalorií, aby získali energii. Koláče, buchty, bábovky ap. se pekly dosti často. Nyní také dávám méně cukru. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cochee

Koho znám (a peče), tak to dělá úplně stejně. Se dvěma výjimkami a – od nich to není k žrádlu 😁

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
xiperio

JAk co. Je to asi recept od receptu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1194 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
cochee

Marci1, ale i kdybych byl ten člověk z před sto, stopadesáti let, který dřel na poli nebo v továrně, tak stejně bych takovou buchtu asi hodil ženě na hlavu, kalorie-nekalorie, protože to prostě objektivně JE CHUŤOVĚ HNUSNÉ.

před 1333 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek