Snad všechny recepty na koláče a buchty, ať už jsou od profesionálů nebo amatérů, jsou vždy nechutně přeslazené.
Většinou musíme dávat menší jak poloviční dávku cukru, než co píší v receptu, jinak to ani není k jídlu.
Pro příklad 150g krystalu na 250g mouky… to nikomu nemůže chutnat ne?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 1285 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Možná je to ještě z doby, kdy lidé tvrdě pracovali a potřebovali mít v jídle co nejvíc kalorií, aby získali energii. Koláče, buchty, bábovky ap. se pekly dosti často. Nyní také dávám méně cukru. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Koho znám (a peče), tak to dělá úplně stejně. Se dvěma výjimkami a – od nich to není k žrádlu 😁
0
před 1285 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Marci1, ale i kdybych byl ten člověk z před sto, stopadesáti let, který dřel na poli nebo v továrně, tak stejně bych takovou buchtu asi hodil ženě na hlavu, kalorie-nekalorie, protože to prostě objektivně JE CHUŤOVĚ HNUSNÉ.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |