Je to závislé i na odrůdě (varném typu), ze zkušenosti vím, že
i rychle vyrostlé velké hlízy za přebytku vláhy jsou vodnaté a
nedobré.
Varný typ A je nejkvalitnější, s nejmenším obsahem škrobu a je
použitelný do salátů, naopak varný typ C – s drsnější slupkou a
bílou dužinou jsou škrobovité, moučnaté a po uvaření se rozpadají. Tyto
brambory jsou vhodné pro přípravu bramborového těsta, knedlíků,
bramboráků, bramborových placek a kaší. (wiki)
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2576 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |