Avatar uživatele
vas999

Proč jsou běžné čajové sáčky bez šňůrky?

Vždyť přece čaje jsou většinou horké nápoje, takže je pak těžší je bezbolestně vyndat, což vadí zvláště v případě černých čajů, které když se nechají louhovat příliš dlouho, nechutnají moc dobře (i když se to dá napravit slazení, ale já osobně dávám přednost čaji neslazenému).

Zajímavá 0 před 2565 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Je to běžné u levných čajů, ty nemají ani ochranu proti ztrátě aroma, o niti navíc s papírovým štítkem ani nemluvě. Znamenalo by to nárůst ceny. Komu to nevadí, vyndá si pytlík vidličkou. Kvalitnější čaje mají navíc balení každého pytlíku zvlášť, aby aroma bylo zachováno a výsledek nechutnal jako spařené seno.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

Protože se tak rozhodl výrobce.
(Sypané čaje jsou také bez šňůrky.)

Můžete použít cedníček, lžičku, …

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

Lžička je standardně dodávané příslušenství k šálku čaje 😉
Výrobce nečeká, že někdo bude lovit jeden sáček v litrové konvici (jako já)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Jako zásadní chyba nepřipadá ani absence šňůrky ani absence sáčku, používám sypané čaje uzavřené v hermetické dóze. Porci stačí nasypat do ponorného zásobníku který poté vyjmete z vody a vyklepnete … dá se říci že pytlík a šňůrka jsou prostě takové instantnější řešení za předpokladu že jinou výbavou v kuchyni (vhodné například na cesty, na chatu) prakticky nedisponujete …

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek