Strouhanka koupená dnes v ALBERTU vypadala spíše jako písek… MASO NA
ŘÍZKY bylo Z KYTY, po usmažení se trojobal přetvořil na trdou krustu
ohrožující zuby a snad by bylo lépe se nepokoušet takovou krustu jíst, ale
spíše lámat, jak je tuhá a kompaktní.
Je na vině moje neumětelství, či je závada jinde ??
Děkuji, Suchr
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? e1232851@trb před 3256 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já bych to viděl z jiného směru než kolegové, kteří tady meditují nad způsobem přípravy… Problém bude v té strouhance. Kdo ví, co tam Alberťáci nastrouhali. Já bych si nikdy strouhanku nekoupil, ty dva – tři suché rohlíky/housky si vždycky usuším a nastrouhám či jinak nadrtím. Ze stejného důvodu, jako bych si nekoupil třeba hotovou masovou směs na sekanou.
0 Nominace Nahlásit |
I obalit řízek je umění. No, s kýty je taky dobrý, ale krkovička je krkovička. Maso naklepat, posolit, popepřit, vložit do hladké mouky, rozšvrlaného vejce (přidat minerálku, mléko, pivo…) obalit ve strouhance, lehce přitlačit aby neopadala a na rozpáleném sádle smažit dozlatova, posléze řízek dát do hrnce s troškou vody na mřížku a na chvilku přikrýt . A to opakovat až usmažíš 10–20–30 řízků. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Barbakanovi barbarské chutě neber v potaz. Smažil jsi na oleji nebo na sádle ? Pokud na oleji na jakém ? Smažil jsi na pánvi nebo ve friťáku ?
0 Nominace Nahlásit |
Já řízky proliju vařící vodou hned po vytažení ze sádla. Dělá to moje máma a dělám to taky.
0
před 3256 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To bude masem, i když se kýta jeví lákavě, je na řízky tuhá. A jestli jste to smažil i v tom friťáku, tak by to byla podrážka i s vlasní strouhankou.
0
před 3253 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kura, ve friťáku smaží barbar, nikoliv barbakan!
Barbakane „posléze řízek dát do hrnce s troškou vody na mřížku a na chvilku přikrýt“
Tohle slyším poprvé, jaký to má vliv na řízek, proč se to dělá
?
Díky za odpověď :)
Aby si nekřupal to, co Hledač.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |