Mohlo to souviset s tímto? Pokud si myslíte vlastní verzi, tak ji prosím zkuste vysvětlit.
Jistý americký chirurg, který léčil v době vietnamské války
zraněné americké vojáky, si všiml, že jejich tepny a žíly byly zanesené
tukem stejně, jako tomu bylo u mužů v seniorském věku. A to jim bylo
průměrně kolem dvaadvaceti let. Když o tom přemýšlel, vytanula mu
v hlavě vzpomínka na dětská léta, kdy umýval láhve od mléka, a ať se
snažil, jak chtěl, jejich stěny zůstávaly potažené těžko
odstranitelným povlakem tuku.
Podobně jako tepny vojáků. Co mohly mít oba případy společného?
Voda, kterou vymýval láhve, byla chlórovaná. Voda, kterou vojáci v horkém
podnebí pili, musela být rovněž důkladně dezinfikovaná, aby nedošlo ke
kontaminaci. A vojáci jí pili hodně a chlórem pro jistotu nešetřili.
Když se chirurg Joseph Price vrátil domů, rozhodl se vydat po téhle stopě.
Zjistil, že až do roku 1920 byla onemocnění jako srdeční infarkt téměř
neznámá. Tehdy však bylo rozhodnuto, že v době epidemií tyfu se bude
chlórovat voda, aby se zamezilo šíření nemoci. Nemoc odezněla,
chlórování zůstalo.
Dalším důležitým vodítkem pro MUDr. Price bylo zjištění, že Eskymáci,
kteří na posezení snědí i několik kilo velrybího tuku a dělají to po
celý život, infarkty či mrtvice způsobené ucpáváním tepen tukem
prakticky neznají. Neznají ale také vodovod a k uhašení žízně
používají tající vodu z ledovců..
Ani divoká zvířata podobnými nemocemi netrpí. Když však jsou přenesena
do ZOO, kde jim je podávána výlučně voda z vodovodu, velmi často
odcházejí ze života právě díky ucpávání tepen.
Výživáři nás přesvědčují, že cévní choroby jsou zaviněny
především konzumací tučných jídel. Přesto i ti, co se krmí výhradně
nízkotučnými produkty, trpí na infarkty. Zjevné tedy je, že příčinou
těchto civilizačních chorob nebude cholesterol.
Price provedl na vlastní náklady na své farmě experiment, kde vyčlenil
stovku kohoutků, jež krmil stejně, ale polovině dával vodu chlórovanou a
druhé nechlórovanou. Výsledek byl jednoznačný: po čtyřech měsících
začali kohouti z první skupiny umírat. Při pitvě se ukázalo, že jejich
aorty i ostatní cévy byly ucpány silnou vrstvou tuku a kohouti vesměs měli
zvětšená srdce jako důsledek vysokého tlaku. Po sedmi měsících z této
skupiny jich přeživalo už jen pár a ti museli být navíc utraceni, zatímco
všech padesát kohoutů z druhé skupiny se těšilo výtečnému zdraví.
Zdroj: http://myslenkyocemkoli.blogspot.cz/2014/06/pijete-vodu-z-kohoutku.html
Zajímavá 0 před 2974 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Chlor je ve vzduchu, ve vodě i potravinách, v pitné vodě by měl být max. 0,3 mg/l, ve vzduchu při koncentraci 0,5 až 1% způsobuje smrt, plyny byly použity též v první světové válce prostě je to šmejd, ale není náhrada
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2973 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Z uvedeného jasně vyplývá, že chlorovaná voda příliš zdraví nepřidá. Nepij chlorovanou vodu.
0
před 2974 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1313 | |
zjentek | 1190 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 943 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |