Já jsem postupně zjistil, že méně známé značky jsou minimálně stejně dobré jako ty známé a neustále propírané v reklamách. Třeba tatarská omáčka Hellmans, totéž od Alberta podstatně levnější a stejně dobrá. Nebo zmrzliny od Algidy (1000 ml) – stejný případ u značky Prima. Máte podobné poznatky i u jiných výrobků?
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? marci1, aliendrone před 1882 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Kvalitu, ne vždy co je levné, je dobré. Dnes všichni šidí jak mohou, zdražují, nebo zmenšují balení (nejvíce je to poznat namátkou u Lázeňských oplatek – mají menší průměr, krabici promáčknete do půlky), takže za drahý peníz dostanete váhově poloviční množství. Ať si kdo chce co chce říká, za minulého režimu se toto nestalo. Byly normy, které se dodržovaly. Jak složení, tak množství daného výrobku. Dnes se i plýtvá obaly. Sáčky na potraviny jsou nesmyslně velké a v nich zanedbatelné množství produktu. Viz. třeba některé bramborové lupínky.
2Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion, Kepler
před 1881 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
… nakupuji ozkoušenou (mnou) značku, bez ohledu na cenu, nezajímámne cena, ale složení a nepreferuju bio, jelikož vím, jaký je mezi bio a normálníma potravinama rozdíl …
2Kdo udělil odpovědi palec? Kepler, aliendrone
před 1881 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Asi půjdu po levnější značce. Například oplatky, sušenky a pod. Hned to spotřebuji a když to nebyl dobrý kauf, tak to příště neudělám.
0 Nominace Nahlásit |
Nakupuji výhradně podle toho, jak zdravá ta potravina je. Když je levná nezdravá a drahá zdravá, vždycky zvolím tu dražší.
0 Nominace Nahlásit |
Kupuju, co znám, a je jedno jestli značka nebo neznačka, ale třeba tatarku nekupuju vůbec, jenom chlapovi, ten občas prská, že beru jen majonézu.
0 Nominace Nahlásit |
Eh, ty budeš JISTĚ Kepler. Napsat, že Hellmannska je stejně DOBRÁ jako totéž „by Albert“ můžeš OPRAVDU jen TY! Kdybys napsal „stejně tak HNUSNÁ“ jako většina lidí, nic proti, ale toto… ;) :D :D
Majonézu (potažmo její 2.stupeň „tatarku“) nekupuje ani TAK vařenílíná lemra, jakou jsem já. Proč? Protože za půl minuty a třetinovou cenu si vyrobím VLASTNÍ! Poctivou, čerstvou, bez konzervantů, stabilizátorů, barviv, dochucovadel, nevodnatící a v požadovaném množství (bo se NEDÁ bezpečně skladovat, když tam nejsou ta éčka) ;) :D
Můj systém nakupování nestojí ani na levném nákupu a ani na značkovém zboží. Jednoduše koupím to, co považuji za nejvýhodnější, cena sem, značka tam.
Nekoupím už „Kostelecký uherák“ ani kdyby byl o polovinu lacinější, protože JE HNUSNÝ, v podstatě taková trošičku lepší poplísněná Vysočina – masokaše, která se nerozéká jen proto, že je prochlazená. BLÉ!! Raději koupím dražší PICK s tím, že je dobrý. (BTW – on už i PICK mi nepřijde takový, jako kdysi!)
Na druhou stranu jako déčkař s sebou nosím (a pravidelně ztrácím) komprimát, to proto, že jsem schopen si šlehnout íčko v rozmezí půl hodiny 2× po sobě. (Když je frmol a nejsem si jistý, dal jsem nebo ne? ;) :D A když ho kupuji, tak vždycky ten nejlevnější (svoji práci odvede STEJNĚ tak dobře, jako nějaká značková cucátka (LIPO apod.) Takže prostě tak nějak, no.
Ale víš ty co mne teď napadlo? Ty nemáš tyčák! Soudím z toho, že neděláš majonézu/tatarku domácí a žes tuhle psal o tom, že kupuješ mraženou zavářku – fujtajxl! Mražená zavářka je na výrobu polévky „spotřeba do 12h, jinak to začne bublat a i v lednici do 2 dnů nejpozději zkysne“ a já (když už vařím), tak v osmilitrovém kastrolu. (Co na tom, že pak žeru 5dní v kuse guláš/polévku k snídani i k večeři a někdy i k obědu, tohle mi nevadí, hlavně když mi chutná!) Jenže vývar s MRAŽENOU zavářkou ti NEVYDRŽÍ. :( A proto si ji vyrábím sám z jatýrek, nic na tom není. Ale tyčák potřebuješ, jakkoliv se dají použít i jiné nesmysly na to rozmixování. Tudíž mne zaráží, že kuchařský nadšenec a aktivista, který dokonce i PEČE BÁBOVKY a vůbec kdesi-cosi by KUPOVAL majonézu/tatarku, notabene když to vyjde 3× dráž! Tak jak to je? ;) :D :D
0 Nominace Nahlásit |
To je různé. V některých případech se držím značky (např. máslo Madeta), jindy testuju levnější varianty (v některých případech ani nemám jinou možnost)
0
před 1881 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
alien: mně spíš šlo o porovnání kupovaných produktů. Drahé propagované značky kontra lacinější, ale stejně dobré. Nebudu si přece doma vyrábět tatarku, když jí spotřebuju asi tak 100 ml za měsíc. Máš ale pravdu, že ty mražené játrovky nejsou nic moc, tak si je doplňuju česnekem, pepřem a vegetou. V lednici mi polívka v pohodě vydrží 4 dny, když ji nestačím sníst, stačí znova převařit. Jinak bych si radši zavářku udělal sám z opravdických jater, ale myslel jsem, že je k tomu třeba masomlejnek. Tyčák samozřejmě mám, ale nenapadlo mě ho použít k tomuto účelu. To fakt jde?
Kepler>>> Prostě jatýrka nakrájej na malé kousky(HLAVNĚ je zbav těch blan nebo co to je!!!), šoupni do něčeho s MENŠÍM průměrem a větší výškou a můžeš tyčákem řádit. Po částečném rozmixování jater (což je prakticky HNED)přihazuj česnek, vajíčko, majoránku, strouhanku… – však víš. Dokonale se to vmíchá. Za chvilku to máš – minutka, 2 (záleží na množství – pokud vyrábíš kilo zavářky, tak to trvá trochu déle). Receptů na zavářky jsou mraky, zrovna tobě by to mohlo vyhovovat, vyrobit si VLASTNÍ podle chuti. A cenově to taky vyjde laciněji, myslím. Nwm kolik stojí mražená, jak říkám, já ten hnus nekupuji.
BTW – PRÁVĚ PROTO, že máš tak malou spotřebu bys tatarku měl vyrábět. V tvém případě by stačilo 1 vejco (žloutek, někdo dává i celé) a 75ml oleje, malá lžička hořčice a citr. šťáva (nebo ocet) a tyčák – do minuty nepozději máš HOTOVO a EXTRA KVALITU! (majonézu) Na tatarku přidáš malou kys. okurku, kousínek cibule a česneku… Nějaký pepř + sůl…
A vůbec, proč tu plantám, posuď sám > https://www.idnes.cz/hobby/domov/domaci-majonezu-vyrobite-za-deset-vterin-za-petikorunu.A101222_123748_hobby-domov_bma NEwříkej mi, že tohle nedáš a raději koupíš nějakou srágoru – ať již značkovou nebo ne. ;) :)
Mně polévka s mraženou zavářkou nejpozději 3 den začala mít pachuť – kysnout. I když byla v lednici. Tohle se ti s domácí vlastnoruční NESTANE. Dle mých zkušeností. ;) :)