Avatar uživatele
anonym

Předvařujete květák před smažením?

U nás ano, ale znám lidi, kteří obalují syrový. To musí potom chroupat, ne?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? ReHu, briketka10, gecco před 3322 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Předvařuju na pařníčku…
Stejnětak ho předvařuju i ´na mozeček´.
😉
A přiznám se, že neznám nikoho, kdo by smažil syrový.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Krátce předvařuji.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Emefej

Květák nedělám, ale manželka ho předvařuje.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

předvařuju,vývar se dá použít do bramboračky…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

nepředvařuju, ale předpařuju ..zkrátka gecco už mně vytáh slova z klávesnice

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Moje máma ho nikdy nepředvařovala, ale zase ho smažila déle a zvolna a chutnal stejně jako předvařený. Já předvařuju tak tři minuty, ale jen kvůli příteli.

Upravil/a: iceT

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Nepředvařuju před smažením, před zapékáním ani před přípravou „jako mozeček“.
Květák při všech uvedených úpravách dostatečně změkne, není z něj „bláto“,
výsledná chuť je někde mezi „vařeným“ a syrovým. Vyzkoušejte, chutná to dobře.

Vařím květákovou polévku,
případně dusím – zadělávaný květák.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
štamgast

Já květák nejím, ale vždycky se u nás obaloval syrový a nikomu to nevadilo a nekřupal.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Nepředvařuji. Ani nenapařuji.
Obaluji menší růžičky a co nejkratší nožky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

nejlepší to bude vyzkoušet. osobně protáhnu párou na pařáku

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Když jsem ho dělal poprvé,tak jsem nepředvařil a chroupal jsem jako králík,od tý doby předvařuji,ale jen asi 5minut volně.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
gecco

IceT – co je „zvolna“ (cca teplota) a jak velké kousky květu to byly?
A – zkoušela´s to ty nebo máma i s brokolicí či římským květákem?

před 3322 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
iceT

jednotlivé růžičky a teplotu fakt nevím.

před 3322 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Jednotlivé růžičky – jasně – ale jak cca velké?
Já dělám spíše větší kousky (tak 5×5×5 cm) a nějak si to neumím představit…
😉

před 3322 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
iceT

brokolici a římský květák máma nekupuje, já jsem jednou brokolici smažila,předvařila a nikdy ji už nepředvařím, je křehčí než květák, tak to není třeba a nejradši mám stejně ten košťál.

před 3322 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Brokolici taky předvařuju na pařníčku, o něco kratší dobu, než květák) – ale je fakt že raději ji mám syrovou v salátu… No, květák, koneckonců, taky…
😉

před 3322 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek