Doplňuji:
Tato otázka mne napadla při vzpomínce na jednu příhodu. Kdysi dávno
v jedné restauraci bylo zvykem dávat servírkám za ochotu tabulku
čokolády. Ale ty je samozřejmě vracely do vitríny a později prodaly a zisk
jim šel do kapsy. Až jednou jsem si všiml, že jeden z hostů tabulku přes
obal rozlámal a nabídl ji servírce, která ovšem nemohla už takovou
čokoládu prodat. A výsledkem bylo, že si servírky už žádnou čokoládu
nepřály.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? pusinka50, Drap, suaeda, kavac před 3922 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nikdy si nedopřeji tabulku čokolády najednou. Mám ji doma v lednici a když už na mě přijde 1× za týden či za 14 dní „mlsná“, ulomím si „štafličku“, čili jeden proužek a ten si pak vychutnávám. Čili lámu až při chuti. Jeden čas jsem si kupovala čokoládu s min. obsahem kakaa 70%, čili tu tzv. „zdravou“, ale ta mi nechutnala. V lednici mám mléčnou, ale jím jí jen občas, i z důvudu toho, aby se mi rychleji nezvyšovala váha díky mlsání
0 Nominace Nahlásit |
Rozbalím ulomím hodím do kávičky a piju.
Jindy rozbalím a nenechám toho dokud ji nezbaštím. :)
0 Nominace Nahlásit |
Čokoládu nejprve rozbalím. Beru si tak jeden dva čtverečky. Sníst celou najednou mi přijde jako mrhání. Chuť se zahltí a jí se to pak jako chleba. Pak ji zase zabalím. Ulomení čokolády patří k „rituálu“ – aby měly sliny čas se řádně seběhnout. Nejdřív polámat a pak rozbalovat? Jak jste na to přišel? 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Nevím co to je, SÁM si rozbalit tabulku čokolády.Když si ji
s manželkou rozbalíme, tak jeden dílek manželka, jeden dílek já a tak
pokračujeme až do snědení celé tabulky.
Doplňuji:
Špatně jsem se vyjádřil, myslel jsem celý řádek, ne jen jeden dílek
z celého řádku.
Čili řádek manželka, řádek já.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Opatrně rozbalím jeden konec a odlomím pár kostiček. S tím, že si nechám zbytek na další den. Bohužel neskončím dokud nejsem na druhém konci. Čokoládu nesmím nenačínat, nakupovat a hlavně nejíst. Trochu snazší je to u kvalitní hořké čokolády, která má nad 70% kakaa, té se moc sníst nedá.
0 Nominace Nahlásit |
Sním celou. Postupně rozbaluji, rozlamuji a vychutnávám.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3922 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nejprve rozbalím a pak lámu na čtverečky. Když mě to ale chytne pořádně, rozbalím a hned ukusuji.
0
před 3917 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ad. „jak jste na to přišel“ – u některých čokolád praktické. Zvlášť u těch, co mají ve zvyku se rozletět „na střepy“. Pak také za trochu vyššch teplot , kdy pak nejsou tak upatlané prsty. Ev. za situace, kdy jsou prsty od šmíru 😉
My čokoládožrouti si musíme umět poradit v různých situacích.
Hmm, hmm. Těm špinavým rukám rozumím. To taky lámu přes obal, i když už rozbalený. Ale na dobrou čokoládu je nejlepší si umejt pracky. Ať žijou čokoládožrouti. 😉