Ametyst
Nepocítíš. Dnes vládne pekárnám zmrazený polotovar, a to uznáš, že
degraduje pekárnu na rozpékárnu.
orwell
Mohl bys, pokud si ji upečeš sám. Znám pár lidí, kteří si už začali
péct chleba doma a možná produkci rozšíří o další sortiment. Podle
jejich slov to vychází sice dráž, ale vyplatí se to. Já se pamatuji, že
jako kluk chodící do nižších ročníků ZŠ jsem ke svačinám konzumoval
housky makované, slané a voňavé, velké jako moje tehdejší bota. Tuším,
že tehdy taková houska stála 25 hal., ale s určitostí to tvrdit nemohu,
je to už dávno. Pamatuji se ještě na pár dalších věcí kvalitou
nesrovnatelně vyšší v porovnání se současnými výrobky, ale „čo
bolo, to bolo.“ Naštěstí krása světa nespočívá jenom v tomhle.
paul1
Jen jsem si vzpomněl na slova Jacka Lemmona, v jednom filmu vzpomínal,
jaké byly kdysi dobré a křupavé rohlíky. Kdyby věděl, jaké gumové
budou, tak by si nějaké odložil.
aevul
To je jen na tobě. Jen ty rozhoduješ, jestli si koupíš zmražený
prefabrikát v supermarketu za korunu (nebo co to stojí), nebo ručně
upletenou housku z pece od pekaře, ale za dvacku a víc.