Avatar uživatele
zjentek

Pocítím ještě někdy v životě chuť housky, jako měly relativně nedávno ty klasické za 40 haléřů

Nebo už je krása světa definitivně v háji, aniž jsme si ji uvědomili? 🤷‍♂️

Zajímavá 0 před 812 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Ametyst

Nepocítíš. Dnes vládne pekárnám zmrazený polotovar, a to uznáš, že degraduje pekárnu na rozpékárnu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
orwell

Mohl bys, pokud si ji upečeš sám. Znám pár lidí, kteří si už začali péct chleba doma a možná produkci rozšíří o další sortiment. Podle jejich slov to vychází sice dráž, ale vyplatí se to. Já se pamatuji, že jako kluk chodící do nižších ročníků ZŠ jsem ke svačinám konzumoval housky makované, slané a voňavé, velké jako moje tehdejší bota. Tuším, že tehdy taková houska stála 25 hal., ale s určitostí to tvrdit nemohu, je to už dávno. Pamatuji se ještě na pár dalších věcí kvalitou nesrovnatelně vyšší v porovnání se současnými výrobky, ale „čo bolo, to bolo.“ Naštěstí krása světa nespočívá jenom v tomhle.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
paul1

Jen jsem si vzpomněl na slova Jacka Lemmona, v jednom filmu vzpomínal, jaké byly kdysi dobré a křupavé rohlíky. Kdyby věděl, jaké gumové budou, tak by si nějaké odložil.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aevul

To je jen na tobě. Jen ty rozhoduješ, jestli si koupíš zmražený prefabrikát v supermarketu za korunu (nebo co to stojí), nebo ručně upletenou housku z pece od pekaře, ale za dvacku a víc.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Pepa25 Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

Cochee to není pravda.

Avatar uživatele
cochee

Nezaměňovat housku a žemli. Třeba u nás se tomu běžně říká houska, a já proti tomu nic nemám, ale je to žemle; houska je pletená a čtyřicetník nikdy nestála.

Nový příspěvek