Chutnají, ale nesmí být moc tvrdé.
Marokánka (marokánská placička) je tvrdá sladká placička arabského
původu.
Původní receptura obsahovala kromě medu, oříšků, datlí, cukru, kakaa a vanilky ještě hašiš, který v Česku v běžně prodávaných marokánkách nenajdete (hašiš je v České republice ilegální drogou). Průmyslově vyráběné marokánky obvykle místo datlí obsahují levnější citronovou nebo pomerančovou kůru naloženou v cukru a rozinky a místo oříšků arašídy. Marokánky také bývají z jedné strany potřené čokoládou, respektive tukovou kakaovou polevou. Existuje řada domácích receptů na marokánky, které obsahují rozmanité množství ingrediencí, například kondenzované mléko, kandované nebo sušené ovoce, mandle, kokos ad. V domácím prostředí jsou připravovány zejména v období Vánoc coby jeden z druhů vánočního cukroví.
Podobné složení jako marokánky mají i původem italské florentýnky, které někteří lidé s marokánkami zaměňují.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Marok%C3%A1nka
0 Nominace Nahlásit |
Zda přímo z Maroka nevím, ale arabský původ určitě mají. Dělá se to z kandovaného ovoce, oříšků, smetany atd. Příliš mi to nechutná.
3Kdo udělil odpovědi palec? anonym, Drap, JájsemRaibek
před 2805 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1701 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 603 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |