Dostala jsem mailem recept na „žehlený řízek“. Neslyšela jsem, zatím nezkoušela…
Žehlené maso s bramborem a oblohou
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? vagra, johana 56, Drap, gagaga, rouzi, Kepler, hapiky před 2566 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Zajímavý nápad, ale mám obavy, že šestiminutová doba přípravy bude asi moc krátká. Ale kdo ví, možná to fakt funguje, jenom mi ten postup připadá takový neprofesionální. Mně ale v poslední době zaujala příprava zeleniny blanšírováním. Je to sice známý postup, ale ještě jsem ho nevyzkoušel. Takto připravená zelenina je prý mnohem chutnější, čerstvější chuti a neztrácí barvu (nedávno doporučováno Pohlreichem):
Princip takové přípravy má tři velmi jednoduché kroky.
1.Vhodit očištěnou a nakrájenou zeleninu do vroucí slané vody a krátce
povařit.
2.Zeleninu rychle vylovit a šokově zchladit ve velkém množství ledové
vody.
3.Znovu zeleninu prohřát libovolným způsobem, ale až těsně před
podáváním.
https://www.kucharkaprodceru.cz/blansirovani-zeleniny/
Upravil/a: Kepler
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?annas Nahlásit |
Nemusí nutně platit, ale často to tak i bývá. Žehlený řízek jsem
neslyšel, ale proč ne.- Vytvoříme si při přípravě vlastně takovou
malou, mobilní troubu, kde se maso tepelně zpracuje. Nemusí to být
šťastné.
Nenapadá mne žádný podobný recept s takovouto vychytávkou. Mám rád
chůť masa a když ta chuť v tom mase zůstane. Pro rychlou přípravu
mívám naložené maso. Nejčastěji vepřové, někdy i skopové nebo
hovězí. Naložený plátek masa dám na talíř, přidám dost cibule a
pórku. Dam do mikrovlnky a na plný výkon z každé strany minutu. Je
šťavnaté s chutí masa. Samozřejmě koření a sůl podle chuti. Lze jíst
z chlebem, nebo s bramborem.
Nedoporučuji takto dělat kuřecí, alespoň to kupované ne. Nevypadá to jako
maso a ani to nechutná jako maso
Dobrou chuť
0 Nominace Nahlásit |
Nejsem si jista, jestli jenom u nového nápadu.
Např. zavařování v myčce, troubě apod. mi stejně jako
některé „recepty pro pekárnu“ přijde praštěné pořád.
(Nezkoušela jsem ani jedno.)
Ovšem ten „žehlený řízek“*) vypadá zajímavě. Jen by to chtělo
doplnit,
na jaké podložce (žehlicí prkno asi nebue to pravé) se má řízek
žehlit.
Také by mne zajímalo, jestli už to vyzkoušel aspoň odesilatel
e-mailu…
*)
Jde opravdu o řízek?
Naložení a kořenění masa by mi sedlo spíše na steak…
Přestože i mně přijde postup neprofesionální, bych jej
zkusila, pokud by jej vyzkoušel už někdo přede mnou…
0 Nominace Nahlásit |
Ad ivzez,
byl přeposlaný mail, u receptu přiložená fotografie. Autor nepřidal, zda vyzkoušel.
Zřejmě původce receptu uvádí obecně řízek, dnes se víc používá steak, tedy řízek bez obalu.
Láká mě to, je to rychlovka. Vyzkouším příští týden, pak se ozvu.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |