Avatar uživatele
afro.minerva

Otázka ohledně vaření.

Když se v televizi dívám na různé návody na uvaření všeho možného, tak mě fascinuje jedna věc. Je to určeno pro běžnou kuchařku v domácnosti, ale všichni všechno ředí všelijakýma vývarama. Na to nemá běžná kuchařka čas, vyvařovat se hodiny s pravým vývarem. Já to zalejvám vodou a pak do toho plesknu nějakej bujon. Podlejvat všechno vývarama se podle mě může jenom v restauracích, kde se všechno dělá ve velkém objemu. Jak to dělát vy?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 5412 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Jahoda

Já to dělám přeně jako Vy, afro.minervo. Hodím do vody bujon a mám vývar. Několikrát jsem sice dělala i ten pravý, ale myslím, že je to ztráta času. Když čekám návštěvu tak ten pravý udělám, ale nás udělám ten s bujonem a vyjde to v podstatě na stejno..

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

Přiznávám, ano, afro.minervo, ačkoliv se považuji za poměrně dobrou kuchařku, tak se bez mučení přiznávám, že to dělám ale naprosto stejně, jako Vy :D

Sice si už nějaký ten pátek slibuji, že si ten pravý,vlastní vývar udělám. Ona to zas taková ztráta času není – připravíte, nakrájíte, necháte to vařit a pak si to dáte pěkně do mrazáku a máte toho pár litrů…Ale ještě jsem to neudělala. Stydím se, ale neudělala.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mojitek

No vestsinou v te TV rikaji,ze to mate podlit vyvarem z polevky kterou jste udelala jako 1.chod.Samozrejme ze je nesmysl udelat vyvar jen kvuli podlevani.Takze jestli chcete udelat hlavni pokrm,ktery se ma podlevat vyvarem,tak proste udelate vyvarovou polevku jako 1. chod..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Brčko

Podívejte se já jsem povoláním kuchař,ale můžu vám říct že to co se dnes dějě kolem vaření je hrůza,stalo se obětí snobáků a nímandu kteří spíš vaření kecají s tím vývarem si neláméjte hlavu a dělejte to po své.Je zajímavé že třeba zedníkům do práce se kecat neodváží.Ti by jim nakopali prdel..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Marky71

Úplně stejně:-))

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
georgia

tak já taky voda a bujon.vždyť je to prakticky vývar

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal

Neberte recept z televize jako dogma,nemáteli vývar,tak tam dáte vývar z bujonu.I jiné věci se dají nahradit.Ale mnohdy to nebude to pravé.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
panenka

záleží na tom kolik dělám jídla pokud mám ale v receptu vývar,tak si připravím teplou vodu dám to vařit a dám do něj masox četla jsem v jednych mých radách že masox se rychle rozpustí a udělá ve vodě teplé

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
axxis

Já na bujony kašlu, od toho mám pivo – levnější desítku. Jsem sice chlap. ale moja říká, že pivem se nic nezkazí a má pravdu. Každé jídlo dostane specifickou chuť a alkoholu se bát nemusíte ,ten se ztratí varem.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lorja

Uvařím si vývaru více a po vychladnutí ho naleji do krabiček od pomazánkového másla.Zmazím a používám při vaření těch časově náročnějších receptů.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek