Když se v televizi dívám na různé návody na uvaření všeho možného, tak mě fascinuje jedna věc. Je to určeno pro běžnou kuchařku v domácnosti, ale všichni všechno ředí všelijakýma vývarama. Na to nemá běžná kuchařka čas, vyvařovat se hodiny s pravým vývarem. Já to zalejvám vodou a pak do toho plesknu nějakej bujon. Podlejvat všechno vývarama se podle mě může jenom v restauracích, kde se všechno dělá ve velkém objemu. Jak to dělát vy?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 5412 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já to dělám přeně jako Vy, afro.minervo. Hodím do vody bujon a mám vývar. Několikrát jsem sice dělala i ten pravý, ale myslím, že je to ztráta času. Když čekám návštěvu tak ten pravý udělám, ale nás udělám ten s bujonem a vyjde to v podstatě na stejno..
0 Nominace Nahlásit |
Přiznávám, ano, afro.minervo, ačkoliv se považuji za poměrně dobrou kuchařku, tak se bez mučení přiznávám, že to dělám ale naprosto stejně, jako Vy :D
Sice si už nějaký ten pátek slibuji, že si ten pravý,vlastní vývar udělám. Ona to zas taková ztráta času není – připravíte, nakrájíte, necháte to vařit a pak si to dáte pěkně do mrazáku a máte toho pár litrů…Ale ještě jsem to neudělala. Stydím se, ale neudělala.
0 Nominace Nahlásit |
No vestsinou v te TV rikaji,ze to mate podlit vyvarem z polevky kterou jste udelala jako 1.chod.Samozrejme ze je nesmysl udelat vyvar jen kvuli podlevani.Takze jestli chcete udelat hlavni pokrm,ktery se ma podlevat vyvarem,tak proste udelate vyvarovou polevku jako 1. chod..
0 Nominace Nahlásit |
Podívejte se já jsem povoláním kuchař,ale můžu vám říct že to co se dnes dějě kolem vaření je hrůza,stalo se obětí snobáků a nímandu kteří spíš vaření kecají s tím vývarem si neláméjte hlavu a dělejte to po své.Je zajímavé že třeba zedníkům do práce se kecat neodváží.Ti by jim nakopali prdel..
0 Nominace Nahlásit |
Neberte recept z televize jako dogma,nemáteli vývar,tak tam dáte vývar z bujonu.I jiné věci se dají nahradit.Ale mnohdy to nebude to pravé.
0
před 5412 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
záleží na tom kolik dělám jídla pokud mám ale v receptu vývar,tak si připravím teplou vodu dám to vařit a dám do něj masox četla jsem v jednych mých radách že masox se rychle rozpustí a udělá ve vodě teplé
0
před 5412 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já na bujony kašlu, od toho mám pivo – levnější desítku. Jsem sice chlap. ale moja říká, že pivem se nic nezkazí a má pravdu. Každé jídlo dostane specifickou chuť a alkoholu se bát nemusíte ,ten se ztratí varem.
0
před 5411 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Uvařím si vývaru více a po vychladnutí ho naleji do krabiček od pomazánkového másla.Zmazím a používám při vaření těch časově náročnějších receptů.
0
před 5411 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |