Teoreticky by mělo obsahovat stopy vitamínu C, každý teplokrevný živočich jej totiž potřebuje, kromě člověka a málo dalších si jej taky každý umí sám vyrobit – jenže po tepelné úpravě kuřecího masa nezbude žádný, protože se varem rozkládá (obecně rychlost jeho rozkladu je přímo úměrná teplotě).
0 Nominace Nahlásit |
oficiálně myslím, že ne ale bůhví čím ty zvířata ládujou a posléze co díky tomu ládujeme my
0 Nominace Nahlásit |
Tak jo, tady je víc místa :
Je to původně recept kanadské kuchyně z Mezinárodní kuchařky, ale já si
ho trošku upravila. Nakrájím na drobno dvě velké cibule + 2 stroužky
česneku + šťávu ze 2 citronů + trochu oleje a po 1/2 lžičkách sůl,
pepř a tymián ( toho může být i víc )a nechám do druhého dne proležet.
Kuřecí řízky mírně naklepu, osolím, opékám na oleji a podlévám tou
omáčkou, až cibule trošku zhnědne
Pokračování :
hodí se k tomu opečené brambory, ale mně na tom nejvíc chutná ta kyselá
cibule s tymiánem, takže klidně použiju třeba grilované kuře ( kousky
).
Případné nejasnosti vyjasním zítra. Dobrou noc. Sůwa☺
Drape, já skutečně dělám kuře s citronovou omáčkou, je tam taky spousta cibule, tymián a česnek. Tak tam určitě ten vitamín „C“ bude ( aspoň trošku ) 🙂
Drap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |