Dělám je s přidáním cukru, zalévám teplým nálevem; jsou sice
báječné, ale cibule není tak křupavá, jak to umí jiní. Mám podezření
buď na ten cukr, nebo teplý nálev. Jaké máte zkušenosti?
P.S: recepty neuvádějte, mám svůj osvědčený a jedná se mně pouze
o uvedené, děkuji.
Doplňuji:
Ten můj lák má cca 30–40stC, tedy spíše vlažný. Myslím si, že to bude
přece jen tím cukrem. Dělám totiž marinovanou cibuli (viz. moji odpověď
na nedávnou otázku Beer) a tam právě cibule za cca 1/2 hod. změkne
naprosto, vše za studena. Ale díky, vyzkouším.
Ale je to jen můj názor, na netu jsem nenašel nic ☹
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? iceT, beer, anonym, sonydawe, anonym před 4002 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
cukr určitě ne…to ten teplý nálev…a ten není ideální ani pro špekáčky…po svaření nech nálev vychladnout a pak zalévej…
0 Nominace Nahlásit |
Nezměkne, také přidávám trochu cukru, chutná mi to více. Na Vánoce
jsem dělala utopence i pro zetě a velmi si je pochvaloval. Také se divil,
proč jsou lepší (nepřidával nikdy cukr).
Cibule naopak změkne, když ji promneš se solí. Tohle dělám s cibulí do
bramborového salátu.
Doplňuji:
www, technicky vzato cibule se bude chovat asi jako okurka. Nakladačky můžeš
mít krásně křupavé, pokud je nepřevaříš. Cukrem v nálevu to není,
ale rozhodně teplotou.
Zkus použít jiný druh cibule. I toto by mohl být důvod, proč není
křupavá.
Přidávám k cibuli pokaždé ještě na nudličky nakrájenou jednu
zeleninovou papriku a ta křupe opravdu spolehlivě, ačkoliv zálivku
používám vždy hodně horkou.
Napadá mne ještě, že problém může být v koncentraci octa. Zkus ho
přidat.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Já jsem jednou dělala utopence tak,že na nálev jsem smíchala potřebné ingredience a koření, a zalévala jsem navrstvené špekáčky s cibulí a jemně nakrouhaým zelím.Podotýkám,že nálev jsem nesvařovala,jelikož jsem na to zapoměla a moje mamka si tyto utopence tak pochvalovala,že prý lepší nejedla,tak nevím,i ostatním pohoštěným chutnaly.
0
před 4002 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já používám na nakládání okurek ,paprik se zelím, a hub na kyselo nálev deka. Tam nějaký cukr je. Nálev svařím podle návodu. A zchladlým zalévám pak sterilizuji dle receptu.
0
před 4001 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Krájím špekláčky na kolečka a zalévám teplým nálevem. Jen to nedávám do sklenice, ale do plastové krabice s patentním víkem a tam není problém dát cibuli až po vychladnutí. Děláš chybu, že nechceš předpis na nálev 🙂
No já ten nálev ani nevařím, jen ohřívám. Zkusím zvolit poměr
voda/ocet tak, abych cukr nemusel vůbec.
Sem klidně ten tvůj recept dej, měl jsem totiž obavy, že místo odpovědí
na otázku uvidím samé recepty ☹ jsem blbec včera koupil špekáčky za
170kč, tak mohu experimentovat .. 😁 A díky!
On ten recept není ani tak můj, je ale mnohokrát vyzkoušený:
4 lžíce octa + 4 lžíce oleje + 4 lžíce plnotučné hořčice +
4 lžíce worcestru + 4 lžíce kečupu + 8 lžic vody ⇒ svařit. Podle
chuti přidat chilli, pepř, sůl, cukr, papriku…nalít ještě teplé na
špekáčky a cibuli nakrájené na kolečka.
Je to na cca 1/2 kg špekáčků, nebo točeňáku a samozřejmě spousta
cibule…
Ještě jeden, podle Viléma Vrabce :
1/4 l octa + 3/8 l vody + trochu soli + rovná lžíce cukru + 8 zrnek pepře +
8 zrnek nového koření ⇒ vařit 10 min., přecedit, nalít ještě teplé
( ale ne horké ) na špekáčky a cibuli.
Kolegům jsem ještě dělávala variantu – špekáčky 3 x podélně
naříznout, mezeru potřít hořčicí s chilli, nebo pálivou paprikou a
vložit plátky cibule, okurek, případně papriky. Nálev stejný vařený od
Vrabce. Nakládala jsem vždycky tak 3 pětilitrovky a jen se po nich
zaprášilo… 🙂
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |