Avatar uživatele
annas

Nevíte, kdo přišel na to, že se pokrmy dají uchovávat mražením?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? vagra, rynek878, takhlene, dědapetr, anonym před 4946 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Už pralidi. Viděli, že v zimě nemusí nijak konzervovat )))

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
vagra

První, kdo si uvědomil, že nejde o to za jaké teploty se jídlo zmrazí, ale za jakou dobu to zmrazení proběhne, byl americký vynálezce Clarence Birdseye.
Birdseye za 1. světové války cestoval na pobřeží Labradorského moře, kde zkoumal volně žijící živočichy. Byla tam taková zima, že když si chytil rybu, téměř okamžitě mu zmrzla. A jeho napadlo, že nejspíš našel klíč k problému se zmrazenou potravou.
Když se v roce 1923 vrátil domů, začal provádět pokusy ve vlastní kuchyni. Pak se pokoušel zmrazit různé druhy masa v jedné velké chladicí jednotce.Nakonec Birdseye zjistil, že jídlo zmrazí rychleji, když je stlačí mezi dvě kovové desky.
Ve 30. letech už byl připraven prodávat zmrazená jídla, která vyráběl ve své továrně ve Springfieldu ve státě Massachusetts.

Zdroj: upraveno a zkráceno z-http://babca.blog­.cz/0711/zmra­zovani-jidla

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elektrikář

Každý komu v zimně bašta do rána zmrzla. Na severu kde je stále zmrzlá půda.Lovci si do jam ukládali maso jako do mrazáku.Zmrzlinu vymyslel kuchařka které zmrzl v lednici krém. Nemněla čas udělat nový tak krám jen rozmíchala. Hostům to náramně chutnalo. Tak vznikl s postupem chlazení celý cukrářský obor.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek