První, kdo si uvědomil, že nejde o to za jaké teploty se jídlo zmrazí,
ale za jakou dobu to zmrazení proběhne, byl americký vynálezce Clarence
Birdseye.
Birdseye za 1. světové války cestoval na pobřeží Labradorského moře,
kde zkoumal volně žijící živočichy. Byla tam taková zima, že když si
chytil rybu, téměř okamžitě mu zmrzla. A jeho napadlo, že nejspíš
našel klíč k problému se zmrazenou potravou.
Když se v roce 1923 vrátil domů, začal provádět pokusy ve vlastní
kuchyni. Pak se pokoušel zmrazit různé druhy masa v jedné velké chladicí
jednotce.Nakonec Birdseye zjistil, že jídlo zmrazí rychleji, když je
stlačí mezi dvě kovové desky.
Ve 30. letech už byl připraven prodávat zmrazená jídla, která vyráběl
ve své továrně ve Springfieldu ve státě Massachusetts.
Zdroj: upraveno a zkráceno z-http://babca.blog.cz/0711/zmrazovani-jidla
0 Nominace Nahlásit |
Každý komu v zimně bašta do rána zmrzla. Na severu kde je stále zmrzlá půda.Lovci si do jam ukládali maso jako do mrazáku.Zmrzlinu vymyslel kuchařka které zmrzl v lednici krém. Nemněla čas udělat nový tak krám jen rozmíchala. Hostům to náramně chutnalo. Tak vznikl s postupem chlazení celý cukrářský obor.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |