„Mamince například stačí rýži den předem namočit a následně povařit ve vodě (nejméně v poměru 1:6).“
0 Nominace Nahlásit |
Tím nadbytkem vody se asi rozumí takové množství vody, které se nestačí vyvařit ani pohltit v rýži, než se rýže uvaří. Kdysi jsem vařil rýži v poměru objemů rýže a vody asi 1:2 a to vycházelo tak, že to nebyl nadbytek, rýže během vaření vodu pohltila, a když byla rýže uvařená a přesunul jsem ji na talíř, nebyla už pod ní na dně hrnce žádná vrstva vody, ale zároveň rýže ani nebyla u dna hrnce připálená.
O nadbytku se někdy mluví i v chemii. Když jedna látka reaguje s nadbytkem druhé látky, znamená to, že poměr množství těch látek je takový, že první látka se při reakci spotřebuje úplně a nějaké množství druhé látky zbude i po skončení reakce.
Upravil/a: Justin1
0 Nominace Nahlásit |
Mě tam připadá zcela na místě. Obrat „vařit něco v nadbytku vody“ se v kuchařských předpisech používá.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2636 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1348 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1062 | |
Kelt | 1005 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |