..jakože tu převařenou vodu nejprve osladím, aby se cukr fajně rozpustil a pak, po částečném vychladnutí, do ní dám macerovat nějaký byliny. Nepokazí tento postup nějak ten výslednej sirup?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? redy před 3335 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pokud nebudeš maliny (pevnou složku) po macerování vyhazovat, je to
jedno…
😉
Jen – lépe je svařit až oslazenou vodu, odstraněním pěny při varu
roztoku odstraníš nečistoty z cukru.
0 Nominace Nahlásit |
Já bych to nedělal. Na všech rostlinách žije spousta kvasinek, ve sladké vodě se rychle nastartuje kvašení.
0 Nominace Nahlásit |
Jako teoreticky by to mělo jít u bobulí. Samozřejmě ale pokud to máte jako léčivé byliny, tak to nejde. Třeba taková echinacea respektive její tinktura od https://www.herbavis.cz/produkt/echinacea-trapatka je v silném alkoholovém roztoku. Tam si nedovedu představit, že bychom něco nakládali do sladké vody. I když je samozřejmě také důležité to, jak sladký koncentrát to je. 😉
Jo, v nasyceném roztoku kvašení moc nehrozí. To je sice pravda, ale do nasyceného roztoku se toho moc nevymaceruje.
Souhlasím – ale pokud se ´to´ macerované posléze nevyhazuje , nevadí
to…
😉
Cukerný roztok naruší buňky malin a ty pak stačí rozmačkat
(namixovat…)…
😉
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |