Avatar uživatele
zjentek

Můžou se byliny macerovat ve sladké vodě?

..jakože tu převařenou vodu nejprve osladím, aby se cukr fajně rozpustil a pak, po částečném vychladnutí, do ní dám macerovat nějaký byliny. Nepokazí tento postup nějak ten výslednej sirup?

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? redy před 3317 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
gecco

Pokud nebudeš maliny (pevnou složku) po macerování vyhazovat, je to jedno…
😉
Jen – lépe je svařit až oslazenou vodu, odstraněním pěny při varu roztoku odstraníš nečistoty z cukru.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Emefej

Já bych to nedělal. Na všech rostlinách žije spousta kvasinek, ve sladké vodě se rychle nastartuje kvašení.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Michálek1245

Jako teoreticky by to mělo jít u bobulí. Samozřejmě ale pokud to máte jako léčivé byliny, tak to nejde. Třeba taková echinacea respektive její tinktura od https://www.her­bavis.cz/produk­t/echinacea-trapatka je v silném alkoholovém roztoku. Tam si nedovedu představit, že bychom něco nakládali do sladké vody. I když je samozřejmě také důležité to, jak sladký koncentrát to je. 😉

Avatar uživatele
gecco

Emefej – nemají sirupy tak vysokou koncentraci cukru, že kvašení ´nehrozí´?
😉

před 3317 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Emefej

Jo, v nasyceném roztoku kvašení moc nehrozí. To je sice pravda, ale do nasyceného roztoku se toho moc nevymaceruje.

před 3316 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Souhlasím – ale pokud se ´to´ macerované posléze nevyhazuje , nevadí to…
😉
Cukerný roztok naruší buňky malin a ty pak stačí rozmačkat (namixovat…)…
😉

před 3316 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek