Avatar uživatele
Shanty

Můžete mi charakterizovat Paštiku z kuřecích jatek a brusinkovou omáčka? PROSIIM

Doplňuji:
Můžete mi charakterizovat Paštiku z kuřecích jater a brusinkovou omáčka? PROSIIM

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3872 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Nevím, co si přesxtavujete pod pojmem charakteristika paštiky. Paštiku dělávám, někdy k ní přidávám i níavařené brusinky.

Je to delikátní ppchoutka, Její příprava rozhodně nepatří mezi nejsložitější pokrmy. Je to pochoutku na několik snídaní či večeří. Možná vám také připomene dávno zapomenuté chvíle, kdy domácí paštiku vyráběla vaše babička.

Játrovou pochoutku můžete podávat třeba s brusinkovou omáčkou a opečeným toastem jako předkrm. Skvěle chutná ale i jen tak namazaná na rohlíku nebo chlebu. Paštiku můžete také věnovat jako jedlý dárek, případně ji servírovat o silvestrovské noci. V chladu vydrží přibližně týden.

Jinak se podívejte na recept do odkazu, projděte si i diskusi.

http://ona.id­nes.cz/pastika-c5d-/recepty.aspx?c=A111201­_152311_recep­ty_job

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?johana 56 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
beer

Nemohu tak docela.
Paštika existuje lecjaká, ale z jatek ne, pouze z kuřecích jater, kdy jsou výchozí surovinou právě kuřecí játra a receptů je spousta https://www.go­ogle.cz/search?cli­ent=opera&q=bru­sinkovou+omáč­ka&sourceid=o­pera&ie=UTF-8&oe=UTF-8#q=pa%C5%A1t­ika+z+ku%C5%9­9ec%C3%ADch+ja­ter.
Brusinková omáčka se vyrábí z brusinek a rovněž existuje celá řada receptů https://www.go­ogle.cz/search?cli­ent=opera&q=bru­sinkovou+omáč­ka&sourceid=o­pera&ie=UTF-8&oe=UTF-8#q=brusinkov%C3%A1+om­%C3%A1%C4%8Dka, používán se hlavně při přípravě zvěřiny

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

To zas já, na kuřecích jatkách, paštiku koupil!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
huxa

Jedla jsi v češtině rohlík s paštikou? 🙂

před 3872 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek