Např. tu mám stát lahev s jahodovým sirupem, na němž hlásají
„without artificial preservation/colourants“, tedy „bez konzervantů a
umělých barviv“. Když ovšem k němu přivoníte, moc „přírodně“ to
zrovna nevoní, a navíc, kdyby byl opravdu bez konzervantů, přece už by
dávno zplesnivěl už při převozu, kór je-li původem z Rakouska? Jediná
přírodní konzervace by snad byla alkoholem, a po něm to taky nevoní, navíc
to by uvést opravdu museli.
Doplňuji:
To Fortin: myslíte tím asi syntetický vitamín C (kyselinu askorbovou)? Tak
nevím, jestli to mám brát pozitivně… ;{)=
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? fortin, mistrcsa, kupkina, anonym, anonym před 5380 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Také mě to zajímalo a zjistila jsem, že informace nejsou přímo lživé, ale vyhýbají se nepohodlným odpovědím a informacím oklikami a zavádějícími formulacemi. Také to je hodně o české legislativě. Trvanlivosti také trochu pomůže absence vzduchu. A co se týče potravin ze (západního) zahraničí…k nám se zcela jistě nedováží taková kvlaita, kterou lze koupit v obchodech u nich.
0 Nominace Nahlásit |
Jelikož mě to také zajímá, vzpomínám si že vitamín C se používá jako konzervant.
Zdroj: http://www.odpovedi.cz/hledat?q=vitam%C3%ADn+c
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |