Myslím třeba na sváču nebo večeři.
Vajca se špekem nebo slaninou jsou výtečná, ale co máte vy raději?
Já si dávám špek i na chuťovky, slaninu raději na sváču s rohlíkem
nebo do vajec.
Špek většinou dávám i pod dušená jídla nebo do mas pečených, kolen
atp.
Díky za odpovědi.
Vím, že to individuální ke každemu jidlu se hodí jiné, ale ptám se
konkrétně, kdo co má prostě v jídle raději.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? dudu před 2971 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Asi je tady trochu zmatek a různá názvosloví, co se týká špeku. Na Valašsku se rozlišuje syrový „svíží“ špek, který je vhodný jen na vyškvaření sádla. Může být ale použit k vaření i přímo. Pak je tady špek uzený a může to být nazváno i jako slanina. Já za slaninu považuju jenom něco jako je ta „anglická“, s podílem libového masa. Ale v každém regionu to je asi jinak. Samozřejmě co je uzené a navíc domácí je nejlepší.
0 Nominace Nahlásit |
raději slaninu, ale jen vyjimečně, není to totiž zrovna nejzdravější.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2971 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Iberijský špek. Je měkký, jemný. 🙂
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2971 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Asi mám raději slaninu – anglickou, ale klasický špek také není k zahození. Skutečně záleží na jídle, do kterého danou uzeninu dávám.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2971 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
A já jsem si doteď myslel, že špek je jenom jinak nazvaná slanina.
A on je v tom rozdíl?
Podle Wikipedie tomu taky tak je.
Slanina nebo také špek je označení pro solené či uzené vepřové sádlo.
Vyrábí se převážně z vepřového bůčku, kýty nebo hřbetu. Samotná
slanina se vyrábí naložením do soli na několik týdnů a případně
pozdějším vyuzením.
Výraz se také používá jako zkrácený název pro anglickou slaninu, která kromě sádla obsahuje i maso.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Slanina
Upravil/a: luckykubrt
0
před 2971 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Slanina a špek je jedno a totéž.
Něco jiného je anglická slanina, která navíc obsahuje maso.
Radši mám anglickou slaninu.
0
před 2971 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Luckykub rt je v tom rozdíl,ve slanině je větší podíl masa,ve špeku tohle nebývá.
Ivzez,špek není to samé jako slanina.
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |