Co musím splnovat jako majitel a provozovatel restaurace?Jaký je potřeba
živnostenský list a dostanu ho i když nejsem vyučen v oboru?
Dík Honza
Doplňuji:
Děkuji Všem za odpovědi.Možná jsem se špatně vyjádři.Jedná se mi jen
o koupi funkční hospody bez kuchyně a bez podávání jídel.Jen podávání
nápoju.Zjednodušeně,mužu točit pivo pro verejnost,když jsem vyučen
třeba zedník?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Elk, hanulka11 před 5000 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Honzo-držím palce, je to řehole a obzvlášť dnes (DPH, drahá pracovní síla, malá kupní síla atd..) ale když už se opravdu rozhodneš a nemáš v oboru šest let praxe tak to chce mít garanta který je v oboru vystudován nebo vyučen… Dobře si investici rozmysly a zkonzultuj to s nějakým opravdovým hospodským a hlavně poslouchej.. Vím o čem mluvím, stálo mě to tři čtvrtě mega a rok bezesného života… Vím že je zkušenost nepřenositelná ale třeba se ti vše uleží..
0 Nominace Nahlásit |
http://www.haccp.estranky.cz/stranka/nejcastejsi-dotazy---hostinska-cinnost
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5001 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tak jsem hledala, jelikož se jedná o hostitelskou činnost budete muset mít doklad
Abychom získali řemeslnou živnost, musíme splňovat odbornou způsobilost:
odborné vzdělání v příslušném oboru (k tomu nepotřebujeme
praxi) – viz § 21 odst. 1 Živnostenského zákona
nebo odborné vzdělání v příbuzném oboru a k tomu rok praxe
v oboru – viz § 22 odst. 1 Živnostenského zákona
nebo jsme byli určitý počet let OSVČ nebo zaměstnanec ve vedoucí pozici a
k tomu máme požadované doklady o rekvalifikaci – viz § 21 odst.
2 Živnostenského zákona
nebo máme aspoň 6 let praxe v oboru – viz § 22 f)
Živnostenského zákona
http://www.jakpodnikat.cz/zivnosti-remeslne.php
http://zakony.kurzy.cz/455-1991-zivnostensky-zakon/priloha-1
0 Nominace Nahlásit |
V oboru nemusíš být vyučený,ale musíš prokázat myslím šest let praxe v oboru,nebo musíš sehnat někoho kdo ti bude dělat grant a vyučený v oboru je,abys získal živnostenský list na hostinskou činnost.Jak jednou naliješ panáka,nebo natočíš pivo,tak tuto živnost s hostinskou činností potřebuješ.Tak mi to tenkrát řekli a dokonce mě byli i zkontrolovat.
0 Nominace Nahlásit |
Platí vše řečené, tedy potřebuješ mít výuční list jako číšník kuchař, nebo šest let praxe v oboru a nebo garanta i když jde jen o výčep.
0 Nominace Nahlásit |
Doba náleven už asi skončila. Zaměřil bych se spíš na jiný obor. Dřív jsem taky chodil do hospody, ale dnes si raději koupím pivo domů a na točený si zajdu fakt tak jednou za měsíc. Je to dražší. Než se zavede nová hoskoda a navíc bez jídla, to trvá i měsíce. Mám známého, který má zavedenou hospodu s dobrou kuchyní a steně běduje, že mu to upadá. A bude hůř !!!
0
před 5000 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Příspěvek smazán administrátorem.