kalvádos jsme ještě nikdy nedělali. Proto se chci zeptat když mám naložená nastrouhaná jablka zda můžeme s mačem zamíchat. Jde o to, že manžel chce změřit obsah cukru refraktometrem, ale v sudu je nahože z jablek udělaný takový koláč a ke šťávě se nedostane. Tak jestli může zamíchat nebo ne. U švestek to nemíchá, ale u jablek nevím.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? manon před 4422 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
toto jsem vám našla
Ošetřování kvasu a kontrola kvašení
Kvas v průběhu kvašení nemícháme. Mícháním by se mohl kvas
i poškodit. Unikající kysličník uhličitý,
vznikající v průběhu kvašení, dokonale obsah promíchá a tvořící se
„deka“ na povrchu kvasu odděluje kvas od vnějších vlivů a tím kvasu
prospívá. Po prokvašení zabraňuje „deka“ přístupu vzduchu a tím
i cizím nežádoucím mikroorganismům. V žádném případě ale nesmíte
dopustit, aby se na povrchu zplesnivělá „deka“ propadla do kvasu. Jakmile
zjistíte, že se „deka“ začíná propadat, znamená to, že kvasný proces
je ukončen a kvas je vhodný k pálení. Plesnivý škraloup „deky“
seškrábneme a odhodíme. Pro uvedené vlastnosti kvasu během kvasného
procesu je proto nutné věnovat kontrole kvašení dostatečnou pozornost.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4422 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nedělat velkou díru a opatrně nabrat. Nic se nestane. Jinak to nelze změřit.
0
před 4422 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vzorek se dá stočit malou hadičkou tím se velký otvor neudělá.
0
před 4402 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek