Všude se píše jen o „celeru“ a nevím, zda se tím myslí ten řapíkatý anebo vyleze nějaká šťáva i z té tvrdé bulvy… Abych si nezničila odšťavňovač. Díky
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? dědapetr, cochee, anonym, zzzlatokopka před 3583 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Zkuste se podívat zde?
http://www.homeopatie-lucie.cz/zajimavosti/odstavnovani/
Kořenová zelenina: Kéž by se všechno ostatní odšťavňovalo tak snadno,
jako mrkev, petržel, celer apod. Relativně tvrdé, šťávou naplněné buňky
těchto druhů zvládají bravurně jak odstředivky, tak lisy. Vláknina
obvykle neucpává sítka, takže lze na „jeden zátah“ připravit
skutečně hodně šťávy. Z odstředivek mívá šťáva méně vlákniny
než z dvouhřídelových lisů a nejvíce je jí naopak obsaženo
u jednohřídelových šnekových přístrojů. Obecně se však kořenová
zelenina odšťavňuje bez problémů a naopak se často doporučuje jako
„vlákninový pohon“ pro kombinaci s měkkými surovinami.
Samotná šťáva z řapíkatého celeru je opravu nic moc, ale pokud
použijete kombinaci celer – ananas či celer – hroznové víno,
zjistíte, že chuť je ihned lepší. Poměr celeru a ovoce si nadávkujte dle
chuti. Můžete také přidat sladké jablko
0 Nominace Nahlásit |
Huh, celer? Koukám na ostatní odpovědi, asi se nechám inspirovat. Já jsem vždycky myslel, že celer je poměrně suchý oproti třeba mrkvi a že z něho moc džusíku nedostanu. Díky!
0 Nominace Nahlásit |
Nemíchejte raději pravidelně a často zeleninovou šťávu s ovocem.
Není to pro lidské tělo vhodné…
0
před 3582 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
cochee: jóóó přesně to jsem si právě taky myslela a otázka byla na světě a hele, jupí, ono se z tý bulvy fakt vymáčkne hafo šťávy :)
To Jugar: díky za obsáhlou odpověď. Odšťavňovač mám dvouhřídelový a je to super, kolik šťávy ze všeho vyteče.. Jen jsem se bála tvrdosti celerové bulvy, která jde špatně i oloupat a nakrájet.. každopádně se domnívám, že by se neměly míchat ovocné a zeleninové šťávy, způsobuje to plynatost. Na chuť sice samozřejmě lepší, ale ty následky za to nestojí :) Co se týče řapíkatého celeru, tak v kombinaci s mrkví a červenou řepou je to lahůdka 🙂
⇒ PRAVIDELNÁ kombinace ovocných a zeleninových šťáv JE NEBEZPEČNÁ!!!
Dělená strava nebo různé diety nepočítají s biochemickými pochody
v našem těle, zřídka s biorytmem jednotlivých orgánů.
Kombinace zeleniny a ovoce NENÍ VHODNÁ! Zopakovala jsem si to po 37 letech
(SZŠ) na masérském kurzu, během přednášky lékaře (týkající se
trávícího traktu a všech chorob s tím spojených).
Vedeme v onko onemocněních střev, trávícího traktu- skladba naší
kuchyně je velmi nevhodná.
Dokud se člověk cítí ještě zdráv a bez potíží, tláská vše
„beztrestně“, ale…
ZELENINU NENÍ ŽÁDOUCÍ KOMBINOVAT nikdy S CUKREM, proto se nená míchat
s ovocem ani sladit zeleninové saláty! Snězenou zeleninu cukr nadýmá.
Vše začíná říháním, dyspepsií, nadýmáním, pálením žáhy a končit
může rakovinou…
Pro střeva – je např. nevhodná kombinace různých druhů bílkovin.
MASO x VEJCE = „vražedná“ kombinace ;) (šunka s vejcem apod.), stejně
tak MASO x MLÉČNÁ bílkovina (chléb+ máslo neb sýr + šunka, salám,
svíčková, koprovka + maso, vejce, atp.)
TĚLO NEUMÍ – NEDOKÁŽE TRÁVIT současně OBĚ BÍLKOVINY ! Jedna musí
čekat a hnije ve střebech…
OVOCE – ideálně jíme dopoledne a cukry též (sliniva pracuje mezi 9 –
11h ZČ, zde je konzumace sladkostí beztrestná :)). Zcela nevhodný je sladký
DEZERT, zákusek po obědě/jídle, vhodnější je před jídlem…
CUKR a tedy i ovoce by se neměl MOTAT DOHROMADY s MASEM ani zeleninou (viz
výše).
(:( – šípková, švestková, rajská omáčka s masem, maso a uzeniny +
ananas, pomeranč, broskev, švestky, brusinky, jablka apod. ⇒ další
vražedné kombinace ;)).
OBČASNÁ „nezdravá“ a nevhodná kombinace potravin nenadělá mnoho
škod,
stane-li se běžným pravidlem je to ČASOVANÁ BOMBA.
Děkuji za obsáhlý příspěvek a naprosto souhlasím! Poslední dobou na to narážím všude možně, dělená strava paní Mačingové, dieta podle krevních skupin, v návodu k odšťavňovači (no vážně!!) atd. a když se člověk trochu pozoruje, tak zjišťuje, jaká je to hluboká pravda a kolik lidí žije v nevědomí a strašně se diví svým zdravotním problémům, ale způsob stravování nejsou ochotni změnit…
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |