Odpoveď byla označena jako užitečná
Jde o velikost ;)
„Tradice Moravskoslezského kraje: Lopaťák a frgál
Koláč velký jako lopata, plný borůvek a s křupavou drobenkou – kdo by
na něj neměl chuť! Podívejte se s námi i na další jídla typická pro
Moravskoslezský kraj.“
http://www.jakvkuchyni.cz/sladky-moravskoslezsky-kraj-lopatak-a-frgal/
„Frgále mají být tenké a jejich dobrou chuť, dělá dobrá nádivka.
"
"Ano paní říká pravdu frgál je nepovedený kousek a mrzí mne že se toto
slovo ujalo,jsem mladší kousek ale lopaťáky jsem slyšela a u nás doma
jsme tomu říkali pecáky“
Recepty k nalezení:
Valašský frgál (lopaťák)
http://www.onlinekucharka.cz/recept/7118/valassky-frgal-lopatak
Hukvaldský lopaťák borůvkový je koláč z kynutého těsta…
Použité suroviny receptu Lopaťák:
250 g másla | sůl | 70 g droždí | 500 ml mléka | 4 žloutky | 170 g
cukru | 500 g hladké mouky | 500 g polohrubé mouky | Posýpka: | 200 g
másla | 200 g hladké mouky | 150 g cukru | Na potření okrajů: | rum |
smetana | 250 g másla | sušené hrušky | rozinky
Postup:
http://recepty.chytrazena.cz/lopatak-15107.html
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |