Nemyslím tím bylinky, koření, ale rostliny z kterých by člověk byl
schopen přežít.
Doplňuji:
Nemyslím tím hoby, ovoce, a věci obecně známé.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? Kerberus, Radak, chudst, hanny 2, anonym před 5004 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Druhy špenátových rostlin:
Významné druhy:
Lebedy (lebeda lesklá, lebeda rozkladitá, lebeda tatarská)
Merlíky (Merlík bílý a další druhy).
Kopřivy (Kopřiva dvoudomá, kopřiva žahavka)
Šťovíky (Šťovík kyselý, šťovík menší)
Doplňkové špenátové rostliny:
Řeřichy (různé druhy vč. Potočnice)
Plicník lékařský
Kostivál (v omezené míře)
Pelyněk (v omezené míře)
Zdroj: http://www.slovane.cz/view.php?cisloclanku=2008070012
0 Nominace Nahlásit |
Nemyslíte byliny? A které rostliny teda myslíte? :)Jedlých rostlin je spousta,ale že by se na nich dalo přežít.....podle mne jen velmi krátkou dobu.Asi by Vám brzo kručelo v břiše.Jinak hodně je jedlých rostlin,ale chuťově jsou hrozné. :D Některé zase tak hrozné nejsou,ale bez dochucení to je také na nic.Také,jak bych to napsal,výnosy bývají mizerné.Zkuste třeba dloubat v lese bukvice,nebo slunečnicová semínka,nebo se cpát mladými kopřivami,hledat sedmikrásky na salát… :D Musel byste to také proložit nějakým tím červíkem či broučkem,aby Vám nechyběly třeba proteiny.Také bílkoviny by Vám mohly dojít i když jsou obsaženy v pylu květů.Teď jsem si vzpoměl,že jsem někde četl,že se jedly okvětní lístky šípkových růží obalené v cukru…:D No vidíte cukr! Na ten bych zapoměl. Dá se ústy vysávat nektar z květů hluchavek. :)Jako děti jsme to často dělali.
0 Nominace Nahlásit |
sedmikrásky /květy / přidat do salátu,
listy z pampelišky na salát /vyberte si trsy – je dobré je zastínit a nejsou pak hořké
kořínky -raději jsem vám našla odkaz , bylo by to dlouhé rozepisování
http://www.prirodnivyziva.cz/jedle_koreny_a_hlizy.htm
0 Nominace Nahlásit |
Koukám,že se připravuješ na zelenou stravu z důvodu nedostatku financí zapřičiněného zdražováním všeho! Nezapomeň taky nasušit krmivovou základnu také na zimní období,proto že kdyby tě viděli myslivci u krmelce,tak jsou schopni zastřelit tě.
0 Nominace Nahlásit |
Dají se s úspěchem okusovat pupeny lípy, chutnají jako oříšky. Pod
bukem se nachází bukvice, dají se vyhrabat pod sněhem a také mají
oříškovou chuť. Šípky a trnky přešlé mrazem také chutnají výborně.
Šťavel jsem viděla i teď v lese. Nic moc, co? V létě je to lepší,
kromě známých lesních bobulovin si můžeme pochutnat na pupavě, kterou
když očistíme, máme něco jako kedluben. Obrázek pupavy zde:
http://botanika.wendys.cz/kytky/K197.php
Kořen osladiče ale opravdu ne, je chráněný, na něj si necháme zajít
chuť, raději chcípneme hlady my. Na jaře jsou výborná poupata blatouchů,
řeřicha potoční je také k světu jako salátová bylina.
To by bylo, abychom nezhubli!!!
0
před 5003 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek