Odpoveď byla označena jako užitečná
Pokud to jde a nepůsobí zdravotní potíže, je vhodné ovoce i zeleninu jíst se slupkami. Obsahuji balastní látky, takže jsou dobré pro čištění střev..
Vše samozřejmě dobře omyté teplou vodou. U ovoce z marketů je problémem chemie.
Např. celé se jí drobné ovoce – rybíz, angrešt, maliny, jahody apod. se . Podobně třešně, meruňky, švestky. Broskve někdo loupe, jiný je jí se slupkou.
Exotické ovoce, u něhož se odstraňují l kůra nebo slupka –
pomeranče, mandarinky, kiwi, avokádo atd Je víc druhů.
–
Zelenina – bez slupek – kedlubny, hrách, okurka či rajčata – někdo
jí se slupkou,
Jezte tak, jak vám to vyhovuje. Nevím, které druhy jíte.
Upravil/a: annas
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Odpovědi.cz Nahlásit |
Nejspíš takové, které se nedají dost dobře odstranit: rybíz, angrešt, jabka, hrušky, švestky… pokud nejsou s chemickým postřikem.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1720 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 609 | |
zjentek | 578 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |