Bez mučení přiznávám, že mě inspiroval dnešní Blesk:-)Zaujalo mě to proto, že to těsto je věc poměrně běžná, ale nikdy mě nenapadlo uvažovat o počtu vrstev.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 11Pro koho je otázka zajímavá? annas, terry, johana 56, redy, briketka10, ratava, zzzzz, gagaga, marci1, Frogman, Agneta před 3185 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jak »lístkují« kupovaná chlazená listová těsta? Jaké tuky dnešní výrobci používají? A jak upečená těsta chutnají? Najdete už v pátek na Blesk.cz a v tištěném Blesku.
Upravil/a: briketka10
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?johana 56 Nahlásit |
Tady http://www.cuketka.cz/?p=1819 to počítají a při vzniku tří vrstev při každém přeložení je to u 3. přeložení 12 vrstev, u 6. přeložení 96 vrstev a u 11. přeložení už 3072. Pak ale v diskuzi kdosi poznamenal, že při přeložení se z dvou na sebe přeložených těst stane v podstatě jedno tlusčí a přepočítal to na 257 lístků u 11. přeložení…
Tady http://mostecky.denik.cz/zpravy_region/znamy-pekar-miroslav-kroupa-radi-jak-si-udelat-dobre-listove-testo-20141224.html mluví o 27 až 144, optimum je prý 81– celkem tedy těsto rozválíme 3 × 3 × 3 × 3 = 81 vrstev…
A tady http://clanky.vareni.cz/vyroba-listoveho-testa/ to mají takto:" Výroba listového těsta probíhá na speciálních linkách. Při výrobě dochází k opakovanému vyvalování a překlápění těsta. Tento proces se nazývá laminace a dovoluje vytvořit až 80 tenkých vrstev v jednom těstovém plátu. Při následném pečení je kvalita těchto vrstev, jejich tloušťka a vyrovnanost stěžejním faktorem pro dosažení správného výsledku…
:o) ať tak nebo tak- je jich fakt hodně… teď jen, jak moc poctivě kdo překládá, já jich nikdy tolik neviděla… se mi zdá… ale já je ani nijak nepočítala :o)
0 Nominace Nahlásit |
Mc Merkurione
Bane mě je to celkem šumák, mám palečků
dost jen mě pokaždý mrzí, že já ho nemůžu
dát komu potřebuju, kvůli novým pravidlům :(
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |