Dívám se do kalorických tabulek, a kuřecí prsa jsou téměř samé bílkoviny, zatímco u kuřecích stehen převládá tuk. Kde se tam ten tuk bere? Jak v tom může být tak zásadní rozdíl? Vždyť vzhledově je to úplně čisté maso v porovnání třeba s krkovičkou. To se ten tuk nachází v té kůži?
Zajímavá 0 před 1637 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Myslím, že to čteš, nebo prezentuješ úplně blbě. To, že něco převládá znamená, že toho je více, než 50%. Kdyby na kterékoli části převládal tuk, nikdo by to nežral. Mimochodem… to je důvod, proč jsou kuřecí prsa tak suchá.
Upravil/a: Edison
0 Nominace Nahlásit |
Prostě tam je :D
kJ bílkoviny sacharidy tuky
kuřecí prsa syrová 461 0,23 0 0,01
kuřecí prsa restovaná 471 0,21 0,01 0,03
kuřecí stehno pečené 606 0,25 0 0,05
kuřecí prsa grilovaná 593 0,27 0, 03 0,04
kuřecí maso pečené 767 0,20 0 0,07
https://www.kaloricketabulky.cz/potraviny/kureci-maso
Z tabulky vyplývá:
100g kuřecí pečená stehna mají 25 g bílkovin a 5g tuků
100g kuřecí griovaná prsa mají 27 g bílkovin a 4g tuku.
KDE JE TA „PŘEVAHA“ TUKU VE STEHNECH?
Ve 100g masa není ani 1/5 tuku, natož 50%…
Jiné tabulky:
kuřecí stehna 100g má 783 kJ 18,2 g bílkovin 12,1 g tuků
kuřecí prsa 100g 440 kJ 23 g bílkovin 1g tuků
http://www.video-recepty.com/potravina/kureci-prsa
http://www.video-recepty.com/potravina/kureci-stehna
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1705 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 607 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |