Avatar uživatele
Tw!st

Kde se na kuřecích stehnech bere tolik tuku?

Dívám se do kalorických tabulek, a kuřecí prsa jsou téměř samé bílkoviny, zatímco u kuřecích stehen převládá tuk. Kde se tam ten tuk bere? Jak v tom může být tak zásadní rozdíl? Vždyť vzhledově je to úplně čisté maso v porovnání třeba s krkovičkou. To se ten tuk nachází v té kůži?

Zajímavá 0 před 1637 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Edison

Myslím, že to čteš, nebo prezentuješ úplně blbě. To, že něco převládá znamená, že toho je více, než 50%. Kdyby na kterékoli části převládal tuk, nikdo by to nežral. Mimochodem… to je důvod, proč jsou kuřecí prsa tak suchá.

Upravil/a: Edison

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
da ny

Prostě tam je :D
kJ bílkoviny sacharidy tuky
kuřecí prsa syrová 461 0,23 0 0,01
kuřecí prsa restovaná 471 0,21 0,01 0,03
kuřecí stehno pečené 606 0,25 0 0,05
kuřecí prsa grilovaná 593 0,27 0, 03 0,04
kuřecí maso pečené 767 0,20 0 0,07
https://www.ka­loricketabulky­.cz/potraviny/ku­reci-maso

Z tabulky vyplývá:
100g kuřecí pečená stehna mají 25 g bílkovin a 5g tuků
100g kuřecí griovaná prsa mají 27 g bílkovin a 4g tuku.

KDE JE TA „PŘEVAHA“ TUKU VE STEHNECH?
Ve 100g masa není ani 1/5 tuku, natož 50%…

Jiné tabulky:
kuřecí stehna 100g má 783 kJ 18,2 g bílkovin 12,1 g tuků
kuřecí prsa 100g 440 kJ 23 g bílkovin 1g tuků
http://www.video-recepty.com/po­travina/kureci-prsa
http://www.video-recepty.com/po­travina/kureci-stehna

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Edison

Navíc je vidět, že o tucích toho víš setsakra málo.

před 1637 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek