Doplňuji:
No a co jinak, už jste byli letos na houbách? Já přines tohle > http://uloz.to/xuGxZ8Fm/kliste-flv
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? zzzzz, zjentek před 3767 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Budeš se divit kolik hub je škodlivých.
Hřib hořký je sice nechutně hořký, ale je naopak léčivý..
http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2459460
0 Nominace Nahlásit |
Ne – „žluté“ rourky mají hřiby jedlé.
Nejedlý je
___
Ale nedávno jsem potkal hřib smrkový a borový (vzhledem) – oba hořké
jak ´sfiňa´.
___
Samozřejmě píšu o (ne)jedlých hřibech, které nejsou např.
zapařené – i dubák se může stát nevhodným zacházením
jedovatým.
😉
Doplňuji:
Quentos – sákriš, na ten jsem zapomněl – nenašel jsem ho už ani
nepamatuju…
:-O
Bolak – napsal jsem mylnou informaci (viz Quentos) – sorry.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
mowla: že ne? A což takhle hřib kříšť ;{)> http://cs.wikipedia.org/wiki/H%C5%99ib_k%C5%99%C3%AD%C5%A1%C5%A5
Doplňuji:
byl jsem a nasbíral zatím (jenom) na bramboračku, jsa rád, že jsem pokryl
dno tašky, bylo to buď prožraný, nebo prťavý. Zdejší
nejvyhlášenější houbařská lokalita mě letos zklamala, tak nevím, co si
myslet – ale nevadí, nechal jsem si doporučit pár dalších, tak je
ještě prubnu. Ovšem vodkaď nosej ty koše, který furt ukazujou v TV, bych
rád věděl – z Trutnovska to evidentně nebude…
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Doplňuji:
jo a ten jedovatej hřib nachovej jsem už měl v ruce se „žlutejma
dírkama“ a ne s červenejma, a podle dna to byl nachovej, takže bacha!
A jako bonus posílám houby nejčastější záměny, těchhle pět je fakt
aktuálních, takže je dobrý to vědět:
http://hobby.idnes.cz/jedovate-houby-zamena-0uz-/houby.aspx?c=A140704_130000_houby_bma
Upravil/a: zjentek
0 Nominace Nahlásit |
Ano, jsou druhy nejedlé, jedlé po důkladné tepelné přípravě a dokonce
i jedlá, výtečná houba se může stát třeba vlivem použití
neprodyšného materiálu na sběr zakrátko nepoužitelná (nejedlá) ke
kuchyňskému zpracování.
P.S.: pan Jiří Baier z videa je svými některými výroky mezi mykology
dobře znám a je ho potřeba brát s rezervou ))
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit |
po dlouhé tepelné úpravě jsou všechny houby s rourkami (i ty, co se
u nich běžně píše, že jsou jedovaté, jako je třeba satan) jedlé…a se
žlutými můžeš být naprosto klidný, ty jedlé jsou…
už jsme na hřibech byli (nevím, jak vy, ale já hochodím na hřiby, protože
sbnírám jet je) a už jich letos stačilo…zásob máme víc
než dost…
0
před 3767 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No jasně žiďák !!! Žiďák (hřib klíšť) je ta vyjímka : DDD
Doplňuji:
Kříšť :D
Upravil/a: Agneta
0
před 3767 dny
|
0 Nominace Nahlásit |