Jsou kvalitní a méně kvalitní. Mám je rád.
4Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion, da ny, dust8, Kepler
před 1999 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kupuji výjimečně, jen veselou krávu, která je prý bez éček.
Dootala jsem recept na sýr z tvarohu, velmi jednoduchý a sýr je dobrý. Přidávám do něj zelenou nat z cibulky, někdy šunku.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Mně se nezdá, že by byly přesolené nebo že by to byl sajrajt. Pravda, ne všechny jsou kvalitní. Nejvíc si kupuju takové ty mazací v salámcích a většinou je používám k výrobě vynikajících rybičkových pomazánek.
3Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion, da ny, dust8
před 1999 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Také jsem dal na zprávy o jejich škodlivosti a kupoval spíš takové ty tvarohové sýry typu Lučina, ale levnější, v 200 g krabičkách. Jak je to tedy se škodlivostí, nevím. Např. zde https://www.vitalia.cz/clanky/myty-o-tavenych-syrech/ se jich zastávají a mj. píší: Rolí tavicích (emulzifikačních) solí je iontová výměna vápenatých iontů v mléčné bílkovině za ionty sodné. Tím vznikají rozpustnější mléčné bílkoviny, které jsou schopny emulgovat tuk, podílet se na vazbě vody a upravit hodnotu pH. Tavicí soli jsou obvykle slabě alkalické s jednomocným kationtem a vícemocným aniontem. Využívají se jednak sodné soli kyseliny citronové (citrany) a především pak fosforečné (polyfosforečnany). Zatímco citrany především zlepšují pH a zlepšují chuť výsledného výrobku, polyfosforečnany především prodlužují trvanlivost výrobků...... využitelnost vápníků pro tělo v tavených sýrech se sníží asi o 5%, přesto zůstává oproti rostlinným produktům vysoká…
Upravil/a: EKSOT123
0 Nominace Nahlásit |
Není potraviny bez „Éček“!!! Všechny věci maj mezinárodní klasifikaci „E“. Sůl, cukr, ocet, karamel, a mnoho a mnoho dalšího… Tvrzení o potravině, že je „bez Éček“ je klamání spotřebitele!!!
Jistěže… Ono to vypadá krásně, když se napíše „bez Éček“, ale neumím si představit okurky bez soli, cukru a octa… Přitom to má samozřejmě označení „E“ (někde v mobilu mím i databázi Éček)
Já je mám už dávno někde uložené, ještě se o nich tolik nepsalo.
Ale někdy se nedá výrobcům věřit. Ale všimla jsem si, že u sýru Veselá kráva jsou některá balení bez nápisu, jiná s nápisem. Talže snad je v nich tedy méně těch škodlivých.
Ale kupuji „mazací sýry“ opravdu jen výjimečně.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |