Vanilkový pudink, když jsem ho jedl poprvé. Když se jí ale něco moc často, a to i tehdy, když nám to velmi chutná, tak ten účinek se postupně snižuje, až nám zase bude chutnat nejvíce úplně něco jiného.
0 Nominace Nahlásit |
Mám velmi ráda lososa jen posoleného a s pepřem na oleji, ale takové bramborové placky když zavoní po celém domě. Mňam. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Tak toho bylo víc. Naposledy „Black Banana Cake“ – recept Nigela Slatera.
Zdroj: http://kitchenlioness.blogspot.cz/2012/09/nigel-slaters-september-cakes-part-i.html
0 Nominace Nahlásit |
Moje najkrajsie chutove zazitky sa spajaju s dovolenkou v Neapole, kde som prvy krat ochutnal pravu buvoliu mozzarellu z Campanie. Tiez som tam ochutnal dokonalu pizzu s morskymi plodmi a s tymi najlepsimi rajcinami ake som v zivote jedol.
0 Nominace Nahlásit |
Toho bylo… kefírová buchta, valašský frgál, Ledové kaštany,
pařížský dort, domácí tiramisu, domácí pizza…
Recept na frgál a Ledové kaštany je zřejmě tajná receptura a ten zbytek se
dá vygooglit :{)> i když teda s tou pizzou nevím nevím. Byla dělaná
na způsob kynuté slané buchty, s přídavkem mletého masa, sýra,
zeleninové náplně, navrch Tabasco, a když si k tomu dáte olivy, je to
jedna báseň.
marci1, jo, dík za připomenutí, na lososa jsem zapomněl :{)> přesně
takhle ho taky miluju. Ale je to docela luxus, takže tak jednou za
uherskej rok…
Upravil/a: quentos
0
před 3077 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Domácí Panna Cotta, co lžička, to pochvala :D
Upravil/a: Sarrow
0
před 3077 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Taky toho bylo milion, ale pokud mám napsat i recept, tak stojí za zmínku nepečená ňamka. Do korpusové formy nebo většího kastrolu dát pečící papír, navrstvit v jedné řadě piškoty a pomatlat kysanou smetanou ( dopředu smíchanou s vanilkovým cukrem a cukrem moučkou na požadovanou sladkost) a střídat 2–3vrstvy. (2–3 kysané smetany). Poslední řada jen piškoty. Oloupat jablka, nakrájet na kousky a chvíli v hrnci provařit s trochou vody a přisladit podle chuti, až jsou změklé přidat tak 2 deci vody a v hrníčku v troše vody rozmíchat vanilkový pudink,přisladit a po provaření nalít na piškoty, nechat zchladnout a šup do lednice do druhého dne a klidně pak na jednotlivé porce stříknout šlehačku. Trochu pracnější, ale o to lepší. Co se týče vody a pudinku platí – na jeden pudink max. 3 deci vody. Jinak by to nebylo patřičně tuhé. A opravdu vodu a ne mléko. Já dávám pudinky 3, je to lepší a na tom pudinku za 3 Kč už neušetřím,ale 2 by měly stačit a tím pádem dát místo 2 deci vody k jablkům do hrnce deci 4. S cukrem až zas tak nepřehánět, výsledná chuť by měla být příjemně kyselkavá.
Upravil/a: quentos
0
před 3076 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |