Odpoveď byla označena jako užitečná
Nedá se jednoznačně odpověďět, tvrdí odborník
Zakysané výrobky se liší co do obsahu a účinnosti, některé navíc obsahují probiotika. A co víc – pro každého je vhodná jiná mléčná či probiotická kultura a v jiném množství.
Jogurt x kefír
" Při jogurtové fermentaci dochází zejména k tvorbě kyseliny mléčné
napomáhající pozitivně upravovat kyselost v zažívacím traktu a tím
i rovnováhu přítomné střevní mikroflóry.
Při kefírové fermentaci dochází vedle podobné činnosti mezo- a termofilních kultur ještě navíc k tvorbě malého množství alkoholu (etanolu) působením přítomných ušlechtilých kvasinek.
Předepsaný počet bakterií je ale u kefíru desetkrát nižší než v jogurtu, tedy pouze 1 milion/g a kvasinky by měly být přítomny v množství nejméně 10.000/g.
Český spotřebitel se na trhu s klasickým kefírem nesetkává vůbec, vyráběna jsou pouze tzv. kefírová mléka, ve kterých je počet kvasinek pouze 100 v 1g a obsah mezo-a termofilní mikroflóry rovněž 1 milion/g. Je tedy zřejmé, že nelze tvrdit, že kefír (popř. kefírové mléko) je lepší
výrobek než jogurt, jedná se totiž o zcela jiný mléčný fermentovaný produkt. "
Čtěte více na: http://www.vitalia.cz/clanky/myty-o-jogurtu/#ixzz4YaF3qrc9
Upravil/a: annas
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1722 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 918 | |
iceT | 629 | |
da ny | 609 | |
zjentek | 579 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |