Avatar uživatele
štamgast

Je u nás dáno vyhláškou přesné složení sýra Cheddar?

Koupil jsem si klasický toastový sýr (=tavený sýr na plátky) s názvem Cheddar ale s Cheddarem měl společnýho tolik jako čabajka s veganstvím. Akorát byl obarvenej, jinak chutnal jako klasickej taveňák.

O příchuti nebylo na obalu ani slovo. Všude jenom Cheddar.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3324 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Jsou různé druhy plátkových sýrů. Nekoupil jste si plátkový sýr s příchutí Čedaru? Jiný druh je určený pro teplou, jiný pro studenou kuchyni. Záleží také na výrobci, takže k čemu vám pomůže norma?

Testovalo se 39 plátkových tavených sýrů.
3. místo francouzský Cheddar
11. místo slovenský Čedar
český v žebříčku není
http://ekonomi­ka.idnes.cz/jak-kvalitni-jsou-platky-tavenych-syru-fc0-/test.aspx?c=A011113­_102424_test_jan

Určitě norma existuje, ale českou jsem nenašla, jen pro anglický Cheddar.
U nás jde zpravidlal o sýr typu Čedar a oproti originálu bude mít určitě dost éček, barviv, konzervantů apod.

Čedary z Marks a Spencer jsou vážně skvělé.

Chcete-li si projít složení sýrů, důvody, proč je sýr takový a takový, pročtěte si diplomovou práci.

JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
ZEMĚDĚLSKÁ FAKULTA
Studijní program: N4101 Zemědělské inženýrství
Studijní obor: Agropodnikání
Katedra: Katedra zootechnických věd
Vedoucí katedry: doc. Ing. Miroslav Maršálek, CSc.
DIPLOMOVÁ PRACE
Senzorické hodnocení vybraných sýrů a analogových produktů
Vedoucí diplomové práce: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D. Konzultant diplomové práce: Ing. Dana Jirotková
Autor diplomové práce: Bc. Veronika Lafatová
České Budějovice, 2014
http://webcache­.googleusercon­tent.com/sear­ch?q=cache:7g7Uh6jfdHoJ:­syromil.cz/ce­dar/+&cd=3&hl=cs&ct=clnk­&gl=cz

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek