Koupil jsem si klasický toastový sýr (=tavený sýr na plátky) s názvem Cheddar ale s Cheddarem měl společnýho tolik jako čabajka s veganstvím. Akorát byl obarvenej, jinak chutnal jako klasickej taveňák.
O příchuti nebylo na obalu ani slovo. Všude jenom Cheddar.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3324 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jsou různé druhy plátkových sýrů. Nekoupil jste si plátkový sýr s příchutí Čedaru? Jiný druh je určený pro teplou, jiný pro studenou kuchyni. Záleží také na výrobci, takže k čemu vám pomůže norma?
Testovalo se 39 plátkových tavených sýrů.
3. místo francouzský Cheddar
11. místo slovenský Čedar
český v žebříčku není
http://ekonomika.idnes.cz/jak-kvalitni-jsou-platky-tavenych-syru-fc0-/test.aspx?c=A011113_102424_test_jan
–
Určitě norma existuje, ale českou jsem nenašla, jen pro anglický
Cheddar.
U nás jde zpravidlal o sýr typu Čedar a oproti originálu bude mít
určitě dost éček, barviv, konzervantů apod.
Čedary z Marks a Spencer jsou vážně skvělé.
–
Chcete-li si projít složení sýrů, důvody, proč je sýr takový a takový,
pročtěte si diplomovou práci.
JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
ZEMĚDĚLSKÁ FAKULTA
Studijní program: N4101 Zemědělské inženýrství
Studijní obor: Agropodnikání
Katedra: Katedra zootechnických věd
Vedoucí katedry: doc. Ing. Miroslav Maršálek, CSc.
DIPLOMOVÁ PRACE
Senzorické hodnocení vybraných sýrů a analogových produktů
Vedoucí diplomové práce: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D. Konzultant diplomové
práce: Ing. Dana Jirotková
Autor diplomové práce: Bc. Veronika Lafatová
České Budějovice, 2014
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:7g7Uh6jfdHoJ:syromil.cz/cedar/+&cd=3&hl=cs&ct=clnk&gl=cz
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |