Celá otázka s infem zní:
Je třeba jednou za čas vyčistit sopouch (část komína, která propojuje spotřebič a komínový průduch, do kterého jsou odváděny škodlivé plyny, které jsou produkovány spotřebičem)?
Pokud se topí dřevem např. domácí kamna, tak se tam usazují saze? Nebo
tomu se u kamen sopouch neříká?
Jakou má sopouch životnost?
Zajímavá 0 před 2857 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Doporučuje se čistit. Aby se seze nevznítily, a také aby byl průduch průchozí.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2856 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Sopouch není asi od věci jednou za čas prohlédnout, možná to udělá na požádání i kominík. Mimochodem, slovo sopouch se používá odedávna, ještě v době, kdy žádné kotle na plyn ani neexistovaly, tudíž i u kamen na pevná paliva. A u těch hrozí saze, ovšem pokud je to správně uděláno, tak minimálně nebo vůbec; saze by se měly usazovat na dně průduchu, případně tam padají po zákroku kominíka, takže by se měly dát snadno vybrat přes tzv. vybírací otvor.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2856 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Záleží na délce toho sopouchu. Pokud je krátký, tak se tam saze moc nezanášejí, ovšem čím delší vodorovně uložený sopouch je, tím víc se zanáší a tím častěji se musí čistit. Já to dělám v topné sezoně co 10 dní. Víceméně preventivně. Čistím to přes vnitřní prostor kotle, takže mi to nezabere ani minutu.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2856 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek