Ve smyslu co pán velkomožný podnikatelský předloží, to se uchytí, neboť plebs ochotně konzumuje, a čím větší tupost plebsu jako následek zlé kvality, tím ochotnější jeho konzum – potvrďte, či vyvraťte.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? da ny před 584 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Částečně ano.
Poptávka/spotřeba onoho plebsu spíše určuje cenu výrobku (kvalitního
i nekvalitního).
Pokud není vyžadována kvalita, není důvod ji dodávat.
Příkladem může být palmový tuk/olej. Mezi prvními ho přestala ve svých
potravinových výrobcích používat fa EMCO. Jen na základě lidmi vyvolané
kampaně a odporu proti plundrování a používání nebezpečné/nezdravé
potraviny. FA NECHTĚLA PŘIHÍT O SVÉ ZÁKAZNÍKY/PŘÍJMY Aa tedy vyslyšela
jejich „přání“.
Velkovýroba je vždy levnější (sekají se výrobky, jako Baťa cvičky….).
S ohledem na nižší náklady (včetn pracovní síly robotizace) se od
levného výrobku (na sezonu) neočekává kdoví jaká kvalita/výdrž.
V zájmu výrobců není, aby kabát vydržel 40 let, pračka a TV 30 a více
let. Výrobky je třeba „točit“. Tedy vyrábět, kupovat, aby byly zisky,
odbyt, pro zaměstnance práce.
To, že plebs kupuje levné a nekvalitní potraviny je též
složitější.
Někdo nemá informace, nezajímá se.
Kupuje jen to, na co má. Kvalitu, zdraví neřeší. Na stará kolena už
neřeší (předávat geny nebude).
V obchodech, na trzích a v tržnicích kupujeme to, co je
k mání/v nabídce (bez ohledu na cenu). Pokud jsme „popelnice Evrpy“,
svědší to o možnostech NÍZKÉ koupěschopnosti obyvatel a ochotě baštit,
co je.
Další věc je CHEMIE. Aby byl výnos, aby produkt dlouho vydržel ve skladech,
na pultech, v regálech a brzy se nekazil, nevadl, nehnil. Konzervy
v nezdravých tucích, olejích, ale vysokou trvanlivostí (několik let).
Domácí konzervy se zbaštily do nové ovocné/zeleninové sezony, do 2 let
(pak už jsou tam nebezpečné látky, ale ne jed. Jsou poživatelné.
Stravujeme se jinak, než před 40 a více lety. Jablka, banány, rajčata,
papriky, pomeranče, hrušky V REGÁLECH, PO CEL ROK, nám zdraví a kvalitu
nikdy NEPŘINESOU (chemie, bez vitamínů nebo nevhodně přehnojených,
v hydroponiích s Persterilem/peroxidem).
Průmyslově zpracovaná potravina není a nebude nikdy zdravá.
Velkovýroba, velkokapitál je silný, odolný, ustojí i případnou krizi,
neúrodu. Je levnější.
Jsme malá země. Odebereme omezené množství výrobků ⇒ vyšší cena
(boty, bundy, auta, potraviny….) pro Čecha. Němec, Polák, Američan, Ital,
Francouz atd., to má ve své zemi levnější. Mají množstevní slevy od
výrobce a ty se odrazí na výši ceny.
Ano, a pokud jsou lidé ochotni kupovat a požívat nekvalitní potraviny,
jsou jimi obchody zaplaveny.
Princip kapitalismu je obecně stále stejný. S co nejmenšími náklady,
vydělat, co nejvíce peněz.
Umělé maso, výrobní salámy vystřídá, v „lepším případě“
pěstování masa z buněk v laboratořích (nepotřebuje pastvu a žrádlo,
jako dobytek).
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zjentek Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5913 | |
Drap | 4618 | |
led | 3002 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2240 | |
zjentek | 1647 | |
ivzez | 1445 | |
quentos | 1420 | |
aliendrone | 1413 | |
elkon | 1308 |
Divadlo |
Etiketa |
Kulturní akce |
Literatura |
Náboženství |
Ostatní kultura a společnost |
Historie |