Avatar uživatele
Kepler

Je nějaký výraznější rozdíl mezi pastiňákem a petrželí?

Dá se takto v polévce petržel nahradit? Dneska se mi nějak blbě nakupovalo, nesehnal jsem ani pitomý mražený květák.

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, iceT, marci1, independent před 2371 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Jsou si hodně podobné. Nahradit lze, ale chuť je mírně odlišná. V polévce to neni téměř poznat. Horší je to třeba u svíčkové.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
autacek

http://www.roz­hlas.cz/stred­nicechy/zahrad­karsketipy/_zpra­va/neplette-si-pastinak-s-petrzeli-jak-se-vyznat-v-korenove-zelenine--1782967

Patiňák je velice podobný, ale sladší, větší a listy jsou pěkná lurva.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
annas

Pastinák má delší trvanlivost, je trochu sladší, zatímco petržel je ostřejší, je v polévce cítit, pastinák ne. Ale mně to nevadí.

Zkuste polévku, dělám ji tak, jak je v receptu. Vyzkoušíte, nebude chutnat, již nikdy více.

Samozřejmě nevážím, dávám podle oka. Vařím „husťačky“, k tomu rohlík a je oběd.

Samozřejmě dá se polévka vylepšit dobrou klobásou, pokud jste víc „na maso“. Nebo vajíčkem.

http://www.far­mavicemil.cz/re­cepty/husta-polevka-z-pastinaku

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek