Avatar uživatele
zjentek

Je kosmetický glycerin vždy zásadně rostlinného či živočišného původu, neb takový může být klidně i z ropy?

Zajímavá 0 před 74 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
elkon

Kdo chodil do školy, ten si to pamatuje, kdo je líný hledat, ten se ptá jiných.
Glycerin, také často nazývaný glycerol je bezbarvá sirupovitá kapalina bez zápachu, se sladkou chutí. Byl objeven při zahřívání olivového oleje jako vedlejší produkt, který byl později identifikován jako glycerin.

Přirozeně se vyskytuje ve fermentovaných potravinách jako je pivo, víno a chléb. Glycerin může být přírodní nebo syntetický. Přírodní glycerin vzniká jako výsledek hydrolýzy (rozpadu chemické vazby) rostlinných nebo živočišných tuků. Syntetický glycerin se vyrábí specifickými chemickými procesy zahrnující ropu, propylen a chlor.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek