Avatar uživatele
Meggie2

Je dobré na olivovém oleji smažit?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 1192 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Na extra panenském olivovém oleji ne, na „pokrutinovém“ ano. 🙂
Extra panenský olivový olej – ke smažení je tento olej nevhodný. Vysoké teploty totiž ničí látky (antioxidanty), které se lisováním za studena získávají. Proto stačí na tepelnou úpravu použít olivový olej z pokrutin (z 2. lisu), který má stejné vlastnosti, co se týká teplotní stability i chutě, a navíc je výrazně levnější. Extra panenský olivový olej použijte raději ve studené kuchyni.
https://www.no­vinky.cz/zena/zdra­vi/clanek/kaz­dy-tuk-neni-vhodny-pro-smazeni-potravin-251721

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
aliendrone

Dá se úplně v pohodě, např. chuť hranolků je podle mne STEJNÁ (tady pozor, mám „plechovou hubu“), ale potíž je s vůní stravy – je DIVNÉ, když hranolky jsou cítit jako zeleninový salát. ;) :D :D

Přirozeně se drž doporučení marci1, je to mnohem výhodnější. :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1154 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek