Na extra panenském olivovém oleji ne, na „pokrutinovém“ ano. 🙂
Extra panenský olivový olej – ke smažení je tento olej nevhodný. Vysoké
teploty totiž ničí látky (antioxidanty), které se lisováním za studena
získávají. Proto stačí na tepelnou úpravu použít olivový olej
z pokrutin (z 2. lisu), který má stejné vlastnosti, co se týká teplotní
stability i chutě, a navíc je výrazně levnější. Extra panenský olivový
olej použijte raději ve studené kuchyni.
https://www.novinky.cz/zena/zdravi/clanek/kazdy-tuk-neni-vhodny-pro-smazeni-potravin-251721
3Kdo udělil odpovědi palec? nyjono, Muso, aliendrone
před 1192 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dá se úplně v pohodě, např. chuť hranolků je podle mne STEJNÁ (tady pozor, mám „plechovou hubu“), ale potíž je s vůní stravy – je DIVNÉ, když hranolky jsou cítit jako zeleninový salát. ;) :D :D
Přirozeně se drž doporučení marci1, je to mnohem výhodnější. :)
0
před 1192 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1701 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 603 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |